Az Árpád-híd környékén autózók komoly adag jeget kaptak a nyakukba, mindenki arra menekült, amerre tudott. Én is. 

Pedig feltűnt a fülledt levegő, és a tornyosuló fekete felhő, de bedőltem a híreknek. “Az idokep.hu radarképei alapján nem ez lesz az évszázad vihara.” – írta a 444.hu és utólag ők is belátták, hogy tévedtek. 
Erre én az Árpád-hídon átérve, a pesti oldalon döbbentem rá, amikor apró fehér jéglabdák kezdtek kopogni a Mercedes B-osztály szélvédőjén. Oké, jégeső, csak nem lesz vészes, gondolja az ember magában, menekülni úgysincs esély. Erre keményen rákezd, hatalmasakat csattannak a jégbombák a karosszérián. Ekkor szólal meg belül a vészcsengő. 
Menteni kell a gépet! 
Így gondolkodik mindenki, és az átláthatatlan vízfüggönyben megindul a vadászat a védett helyekért. Cefet, kiszolgáltatott helyzet, amit kivédeni szinte lehetetlen. 
Mégis mit tehetünk? 
A klasszikus tanács szerint ilyenkor azonnal mélygarázsba kell húzódni, vagy a legközelebbi töltőállomás fedele alá, habár az egyik biztosító szerint volt már olyan káresetük, amikor a jég elől menekülő autósok pillanatok alatt megtöltötték a benzinkút területét, úgy, hogy az ő ügyfelük kocsija már csak félig fért be alá. Az autó védtelen felét könyörtelenül szétverte a jég.
Ez sem biztos megoldás tehát, általános vélekedés szerint a leggyorsabb módszer egy, a kocsi csomagtartójában állandósított vastagabb takaró, vagy pokróc, ami az átlagos jégdarabok ellen akár 100 százalékos védelmet is nyújthat. Akár a kutya alól kirántott szőrös-koszos, viszont méretes rongy is milliós kártól mentheti meg a gyorsan reagáló autóst.
Mit tehetsz, ha autódat elkapott a vihar? A Vezess.hu jégkárról, biztosításról szóló cikkét ITT találod.