Gan úr hétköznap kínai vállalkozó, aki úgy döntött, cégének szüksége van egy új autóra. Eddig teljesen átlagos a történet, de most figyelj: a kínai férfi a jármű vételárának majdnem teljes összegét aprópénzzel fizette ki.
Áprilisban volt egy hasonló eset Csengcsou városában, ahol 100 000 érmével vásároltak BMW-t, de a mostani ennek majdnem a hétszerese, súlyban és összegben egyaránt. A fent említett úriember 680 000 jüanért vett luxusautót (30 millió forint), amiből 660 ezret négy tonna aprópénzzel fizetett ki.
Helyi hírforrások szerint a kereskedés tíz alkalmazottja több mint egy órán keresztül pakolta be az üzletbe a pénzt egy teherautóból. Vajon megszámolni mennyi idő lehetett?
“Mivel külvárosban lakom, ahol csak elvétve vannak bankok, úgy gondoltam, nem foglalkozomazzal, hogy beváltsam az évek alatt összegyűjtött aprót. Amiikor meglett az összeg, egyenesen a kereskedésbe vittem” – mesélte Gan úr.
Az sajnos nem derült ki, hogy milyen autót vásárolt a 30 millió forintnak megfelelő jüanért, és az sem, hogy cége mivel foglalkozik. Lehet, hogy játéktermeket üzemeltet, és onnan folyt be a sok apró. Nem lennék meglepve, Kínában még mindig nagy divat videojátékokba dobni a pénzt munka után.