Gan úr hétköznap kínai vállalkozó, aki úgy döntött, cégének szüksége van egy új autóra. Eddig teljesen átlagos a történet, de most figyelj: a kínai férfi a jármű vételárának majdnem teljes összegét aprópénzzel fizette ki.
Áprilisban volt egy hasonló eset Csengcsou városában, ahol 100 000 érmével vásároltak BMW-t, de a mostani ennek majdnem a hétszerese, súlyban és összegben egyaránt. A fent említett úriember 680 000 jüanért vett luxusautót (30 millió forint), amiből 660 ezret négy tonna aprópénzzel fizetett ki.
Helyi hírforrások szerint a kereskedés tíz alkalmazottja több mint egy órán keresztül pakolta be az üzletbe a pénzt egy teherautóból. Vajon megszámolni mennyi idő lehetett?
Négy tonna apróval fizette ki új autóját 3
Négy tonna apróval fizette ki új autóját 4
“Mivel külvárosban lakom, ahol csak elvétve vannak bankok, úgy gondoltam, nem foglalkozomazzal, hogy beváltsam az évek alatt összegyűjtött aprót. Amiikor meglett az összeg, egyenesen a kereskedésbe vittem” – mesélte Gan úr.
Négy tonna apróval fizette ki új autóját 5
Négy tonna apróval fizette ki új autóját 6
Az sajnos nem derült ki, hogy milyen autót vásárolt a 30 millió forintnak megfelelő jüanért, és az sem, hogy cége mivel foglalkozik. Lehet, hogy játéktermeket üzemeltet, és onnan folyt be a sok apró. Nem lennék meglepve, Kínában még mindig nagy divat videojátékokba dobni a pénzt munka után.