Tegye fel a kezét az, aki nem ismeri a GTA-sorozatot. Örömmel látom, hogy a többség keze lenn maradt, de aki feltette a kezét, az is indítsa el a videót, mert ezt látnia kell.
A világszerte népszerű videojáték-sorozat második része már 16 éves is elmúlt, de úgy látszik, mély nyomot hagyott. Néhány cseh srácnak például pont akadt egy drónja, amit nem féltek használni.

GTA-gyorstalpaló

A Grand Theft Auto egy PC-re, illetve különböző konzolokra (Xbox, PS) kiadott játéksorozat. Fejlesztője a skót Rockstar North (korábban DMA Design), forgalmazója pedig a Rockstar Games. Az első játékok stílusa felülnézetes akció volt, míg az újabbaké már külső nézetes akció (TPS). Az egyes epizódok helyszínei létező nagyvárosok (pl. London, New York, Los Angeles) játékbeli változatai, főszereplői pedig fegyveres bűnözők, a játékosnak az ő bőrükbe bújva kell különböző küldetéseket végrehajtania, hogy a történetben előrébb jusson. Több díjat is nyertek az egyes részek, mint például a legjobb zenei betét (Grand Theft Auto: Vice City), az Év játéka (Grand Theft Auto III), vagy a legtöbb példányszámban eladott játék (Grand Theft Auto IV).
Mikor a GTA2 kilép a virtuális világból, az menőbb, mint gondolnád 1
Az első rész 1997-ben, az ötödik 2013-ban jelent meg.
Mikor a GTA2 kilép a virtuális világból, az menőbb, mint gondolnád 2