Az egész 2013. április 17-én kezdődött, amikor a Michigan állambeli Royal Oak egyik szolgálatot teljesítő járőre igazoltatott egy autóst, aki történetesen éppen első randevúján volt későbbi barátnőjével. 
Ugorjunk most előre 2015. április 17-ére. A fiú és a lány ugyanúgy randira mennek, és milyen az élet, ugyanott megállítja őket ugyanaz a két rendőr. A sofőrtől elkérik az iratait, majd miután kiderül, hogy van fegyverviselési engedélye, kiszállítják az autóból, megmotozzák, és találnak nála egy gyanús tárgyat.
“Lehet bármi az autóban, aminek nem kellene ott lennie?” – kérdezik ezután a teljesen tanácstalan, egyre jobban aggódó hölgytől, majd amikor még jobban elbizonytalanodik, a rend komor őre előhúzza a ‘bizonyítékot’: “Meg tudná nekem magyarázni, hogy ez micsoda?” -kérdi, felmutatva az eljegyzési gyűrű dobozát.
A lány első, spontán reakciója – “Mekkora f@sz vagy!” – ugyan kissé nyers, de utána igent mond, és sugárzó arccal hallgatja végig, hogy hogyan szervezte meg újdonsült vőlegénye a hatósági leánykérést. 
Reméljük, a fiatalok nem úgy végzik, mint az a kínai házaspár, ahol a férj félrelépését rendkívül rosszul kezelte az asszony…

Leánykérés lett a letartóztatásból 1