Azt már tudjuk, hogy mennyit kell fizetnünk, ha elkap a szupertraffipax, azt is, hogy egyelőre még csak sebességet mér és azt is, hogy bő egy hete már élesben dolgozik vele a rendőrség. De eddig azt nem vettük számításba, hogy miért is “nagyon jó” nekünk az új rendszer és a szaporodó telepített ellenőrzőpontok.
Ne feledjétek, csak pozitívan.

1.- Nem fognak idegesíteni a hétvégi sofőrök, akik úgy szedik össze maguk mögött a sort, mint tyúkanyó a csibéit, hiszen mindenki be fogja tartani a megengedett sebességet. Hacsak nem akarja a fizetését szép kövér csekkekre költeni. Szóval vagy megszokod a megengedett tempót, vagy hamar beüt egy szívinfarktus.
8 indokunk van, hogy miért jó a szupertraffipax 1
2.- Lesz időd alaposan megnézni Magyarország csodálatos tájait miközben keresztülvágsz az országon. Hiszen ha nem autópályán mész, és betartod a sok 70-es és 80-as korlátozást, nem csupán elmosódott háttérkép lesz a Mátra vagy a Mecsek vonulata.
8 indokunk van, hogy miért jó a szupertraffipax 2
3.- Ha eddig nem voltál a spórolás bajnoka, és nem zavart, ha az autód 9-10 litert is benyel 100 kilométeren, akkor mostantól megtapasztalod az érzést, milyen mikor 5-6 litert mutat a műszer. Hidd el, nem olyan rossz az.
8 indokunk van, hogy miért jó a szupertraffipax 3
4.- Gyorshajtásod büntetése a közösbe megy. Ebből épül új stadi… akarom mondani kórház, és részben ebből fizetik ki a közalkalmazottak bérét. Szóval ha tanár vagy, és becsúszik egy gyorshajtás, akkor saját magadat fizetheted ki hónap végén.
8 indokunk van, hogy miért jó a szupertraffipax 4
5.- Feketén hajtod a vállalkozást? Annyi pénz pihen a zoknik alatt, hogy nem tudod mire költeni? Semmi gond, odalépsz kicsit az ML-nek, és 200 kilométeren akár 3-4 telepített traffiba is beleszaladhatsz. A csekkeket pedig szépen befizeted, és fogy a pénz a fiókból. Végül is ez olyan mintha leadóznád…
8 indokunk van, hogy miért jó a szupertraffipax 5
6.- Számos alkalmad nyílik a traffipaxokat jelző rendszerek alapos tesztelésére. Most végre nem kell rengeteget autózni, hogy kiderüljön megérte-e az árát a kínai piacon vásárolt radarblokkoló csodakészülék, vagy hogy mennyire jó a közösségi alapon működő telefonos alkalmazás. Szinte minden kilométeren bizonyíthatnak a kütyük.
8 indokunk van, hogy miért jó a szupertraffipax 6
7.- Leveszed a rendőrök válláról a terhet, mert könnyebben összetraffizzák azokat a milliárdokat, amit az épp aktuális kormány betervez a költségvetésbe. A radarozó rendőrök kevésbé hajszolt pálya után vonulhatnak nyugdíjba 45 évesen. 
8 indokunk van, hogy miért jó a szupertraffipax 7
8.- A cél nem a büntetés, hanem a balesetek csökkentése. “A rendőrség részben a mindent látó kamerák segítségével kívánja elérni, hogy 2020-ra – 2011-hez képest – a felére csökkenjen a halálos közlekedési balesetek és áldozatok száma. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, minden összetevőnek rendben kell lennie, vagyis az utak állapota jelentősen nem romolhat, a járműveknek biztonságosabbá kell válniuk, és az ellenőrzéseknek is állandósulniuk kell.” – további részletek.