Tudom, régi, kétéves vicc, ott a dátum a videó mellett, de azért jó előhúzni, hátha az 5-6 éves korosztály is követ minket. Másfelől azért, mert érthetetlen, miért nem lett ez világsiker. Ha a bögrére nyomott csajok hőre ledobott ruhája jó poén, akkor az autótulajok miért nem kívánták meg ezt a viccet?

De a legjobb az a Blikk-hír, amire rövid guglizással bukkantam. 2004-ben már egy magyar feltaláló előállt a valóban színváltó festék titkos receptjével. ” A nógrádi faluban Huszár János és tinédzser fia, Péter világraszóló találmányon dolgozik. Néhány másodperc alatt megváltoztathatja bárki a kocsija színét, ha a gyártók ráharapnak az ötletre – állítja a feltaláló. 

Az eljárás lényegét azonban hétpecsétes titokként kezelik, csupán annyit sikerült megtudnunk, hogy sem a festésnek, sem a hőre változó, gyerekkori színváltós autók technikájának nincs köze a színváltáshoz. A kételkedőknek a pontos technikai leírás helyett egyelőre be kell érniük a feltaláló becsületszavával.

– A prototípus makettjét elkészítettük ugyan, de amint bebizonyosodott, hogy az eljárás működik, megsemmisítettük. Vigyázni kell, nehogy ellopják az ötletet – magyarázza óvatosságát az ötletgazda.”