Durván egy hónapja fotózta le kedves olvasónk az új 7-es BMW egyik álcázott példányát Németországban, szombaton hajnalban pedig szintén egy maszkolt hetes rongyolt bele a megkülönböztető jelzést használó rendőrségi Mercedes Sprinter oldalába. A helyszín Stuttgart, a Mercedes-Benz székhelye.
A Sprintert vezető 30 éves sofőr lassan közelítette meg a kereszteződést (neki piros jelzés volt), majd amikor nem látott érkező autót, gázt adott. Ekkor ért oda nagy tempóval az álcázott BMW 7-es (ő zöld jelzésen haladt át), amely oldalba kapta a rendőrautót.
Rendőrrel ütközött az álcázott 7-es BMW 3
A kisbuszt vezető fiatal férfi és utasa közül két rendőr könnyebb sérülést szenvedett, a BMW 42 éves sofőrje is megúszta kisebb karcolásokkal és észnél volt, a csomagtérben hordozott ponyvával gyorsan letakarta az egyedi alkatrészekből összeszerelt prototípust, ami durván 1 millió eurót ér (300 millió forint).
Rendőrrel ütközött az álcázott 7-es BMW 4
Néhány technikai információ az érkező hetesről:

A hosszú orrban kétliteres, 260 lóerős motorral indul a választék; a hathengeres, háromliteres motor 330, a 4.4 V8 460 lóerőt ad le, és ott lesz a megnövelt V12-es motor, több mint 600 lóerővel. Ezek csak a benzines modellek, a kínálatot dízelek és legalább egy konnektoros hibrid egészíti ki, utóbbi teljesítményét 400 lóerőre saccoljuk.
A pletykák szerint egyébként egy egészen különleges extrát is kínál majd a BMW 7-es: állítólag a hagyományos, műanyag motorburkolat helyett valódi bőr borítást is kérhetünk majd a blokkokra.