Minden annyit ér, amennyit adnak érte. Ezért a gyönyörű, makulátlan ezerhatosért pedig 5 milliót szeretne a gazdája. Különleges darab, mert ebből a korai gyártási időszakból ritka az 1600 köbcentis motorral szerelt kivitel, ennyi kilométerrel pedig több mint hihetetlen. Vajon elkel ennyiért?

Kétség sem fér hozzá, az állapota elképesztő. Ilyen ma már szökőévente egyszer kerül elő, és utána gyorsan eltűnik egy gyűjtő garázsában. Sosem lesz belőle újra eladó autó, ha megszületik az üzlet.
5 millióért eladó egy hazai veterán Lada 3
A hirdetés szövege: “LADA 2106 (1600)7900KM-REL ELADÓ. AZ AUTÓ GYÁRI, SZALON ÁLLAPOTBAN VAN, MINDEN ELEMÉN GYÁRI A FÉNYEZÉS. SZÜRKE FORGALMIJA, MERKUROS KÖNYVE, MEGRENDELÉST VISSZAIGAZOLÓ LAPJA+SZERVIZ SZÁMLÁI IS MEGVANNAK. AZ AUTÓN A GYÁRI(SZŐRÖS)GUMIK VANNAK, A JÓ TÁROLÁSNAK KÖSZÖNHETŐEN REPEDÉS MENTESEK.”
 
5 millióért eladó egy hazai veterán Lada 4
A 2106-os modell nagyon hasonló a 2103-ashoz, de mégis van néhány szembeötlő változás, amely segít az azonosításban.
-Műanyag végelemes lökhárítók előrenyúló gumibabákkal.
-Lámpák körüli  műanyag burkolat, amely a szintén a 2103-hoz képest eltérő hűtőrácsba illeszkedik.
-Hátsó lámpák kialakítása.
-Nagyobb irányjelzők.
-Az egyik legfontosabb változás a kormányműben található. Az 1600 cm3-es motorral szerelt típusokba kardáncsuklós, biztonsági kormányoszlopot szereltek. (zsiguli.hu)
 
Még ma is kerülnek elő szalonállapotban garázsban hagyott Zsigulik, de inkább orosz oldalakon találunk hasonlóan csábító képeket. A képen szereplő VAZ 2102-es (Zsiguli kombi) 50 kilométerrel az órájában porosodva várta a felszabadulást, bővebb cikk, és még több kép itt érhető el. 
5 millióért eladó egy hazai veterán Lada 5