Nem fogok a régi idők autós szimulátorairól áradozni, hiszen fényévekre kerültünk mindentől, amire eddig azt hittük, hogy élethű grafikával és realisztikus szimulációval tárja elénk a versenyzés virtuális világát. 
Ha fenti képgaléria nem győzött meg arról, hogy a március 20-án megjelenő Project CARS az eddigi legdurvább autóspornó, ami PC-n és nextgen konzolokon egyaránt meg fog jelenni, akkor ez a tegnap debütáló videó majd meggyőz. Ha kicsit is felcsigáz a téma, akkor kattints szépen a háromszögre, aztán mehet a teljes képernyő.
A Slightly Mad a Project CARS trailer kiadásával azonos időben közzétett egy új bejegyzést a hivatalos oldalán, amiben leírják, hogy milyen funkciókkal, versenytípusokkal és egyedi megoldásokkal startol majd a játék.
Eredetileg tavaly novemberben jelent volna meg a szimulátor, azonban a készítők úgy döntöttek, hogy kikerülik az őszi játékdömpinget és idén márciusra halasztották a játékot.
A Project Cars egy közösségi finanszírozásból összehozott versenyszimulátor, mely az autóversenyzés szinte teljes spektrumát lefedi. A program különlegessége, hogy soha nem avul el, hisz a munka oroszlánrészéért felelős rajongói közeg folyamatosan életben tartja majd azt, aktuális frissítések segítségével.
A játék számtalan versenystílust és rengeteg autót foglal magába, amiket szinte perverz részletességgel modelleztek le az alkotók. A valós versenyhelyszínek mellé fiktív pályákat tervezett a Slightly Mad Studios, így a változatosságra sem lehet panasz, a járművek viselkedéséért pedig minden korábbinál életszerűbb, de persze szabadon skálázható fizikai motor felelős.