Valamirevaló akciósorozatban – pláne ha az bűnügyi, és nem valamikor 2542-ben játszódik -, a főszerepeket alakító rendőrök, nyomozók, detektívek, egyszóval a jófiúk, bizony nem az unalmas szolgálati járművekkel közlekednek. Hiszen, hogy nézne már ki, ha például Don Johnson egy leharcolt, fényhidas 1985-ös Dodge Diplomattal hasított volna Miami utcáin, fehér zakóban, rózsaszín nadrágban, zokni nélkül.
Még most is itt cseng a fülemben az 1984-től 1990-ig gyártott amerikai sorozat főcíme, amiben Don Johnson (James “Sonny” Crockett) és Philip Michael Thomas (Ricardo “Ricco” Tubbs) göngyölítette fel az ügyeket Miami fülledt utcáin. 
De mi autóbuzik nem a két férfi főszereplő miatt emlékszünk a sorozatra, hanem a dögös csajok, és a hófehér Ferrari Testarossa miatt, aminek az egyik filmben használt példánya új gazdát keres, potom 1,75 millió dollárért. (452 millió forint)
Anno a sorozat óriási népszerűségét látva a Ferrari úgy határozott, hogy két Testarossával segíti ki a készítőket, és mindkettőt fekete színben szállították le a stábnak.
Azonban a Miami Vice-ban sok volt az éjszakai jelenet, ezért úgy döntöttek, hogy átfestik fehérre az autókat, hogy jobban látszódjanak ezeken a felvételeken. Ezt leszámítva teljesen gyári állapotú az 1986-os példány, és a mai napig mindössze 25 750 kilométert tett meg ez a Testarossa.
A motortérben természetesen a 4,9 literes, 180 fokos hengerszögű V12-es csücsül, 390 lóerővel. Felsorolni sem egyszerű, hogy mennyi dokumentációt adnak a sportautóhoz: nem csupán a teljes, márkakereskedésben végzett szerviztörténetet tudják igazolni, de a Miami Vice sorozatban játszott szerepét is bizonyítják a papírok.