Nem gondoltuk volna, hogy a hétvégi jeges baleset után ilyen hamar belefutunk egy hasonló esetbe, de megtörtént. A helyszín ezúttal Kanada, ahol a lefagyott út beszedte a vámot: mintegy 15 autó ütközött ugyanazon a szakaszon. A helyi hírügynökségek információi szerint szerencsére senki nem sérült meg a balesetben.
Ahogy Kovács Miklós kollégám is írta, a szerencsétlenül járt autósok bizonyára bíztak a megelőző sószórás hatékonyságában, azonban amíg esik, az ilyen jellegű védekezés hatástalan.
Amíg esik, a só nem tudja kifejteni a hatását, hiszen a csapadék még a földre érkezése előtt megfagy, tehát a jég képződése gyorsabb, mint a só oldatba kerülése, így annak olvasztó hatása nem érvényesül. A megelőzésre kijuttatott szóróanyag olvasztó hatása is csak később érvényesül. Eredményes munkát csak akkor végezhetünk, ha az ónos eső elállt – olvasható a kozut.hu egyik téli autózással kapcsolatos közleményében.
A fenyőfa hazaszállítása minden évben feladat. Ezt sokan sokféleképpen oldják meg. Nézd meg a Vezess.hu gyűjteményét hagyományos és extrém megoldásokról. Kattints a képre! 

Tömegbaleset a jégpáncél miatt, 15 autó ütközött 1