A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ma este tartja év végi díjkiosztó gáláját a katari Dohában, előtte pedig hagyományteremtő jelleggel gokartversenyre invitálták az idei versenysorozatok krémjét.
A kamionos Európa-bajnoki címével az ászok között teljes joggal szereplő magyar pilóta, Kiss Norbert nem lacafacázott, a legnagyobb neveket is maga mögé utasítva nyerte versenyt, amelyen a többiekhez hasonlóan neki is egy FIA-tisztviselővel (osztrák motorsportszövetség vezetője, Dr. Harald Hertz)  párban kellett részt vennie.
Az ellenfelek között ott volt a visszavonuló Le Mans-legenda Tom Kristensen, a túraautó-világbajnok José Maria Lopez és Yvan Muller, a Red Bull-os Daniel Ricciardo, a Forma-3-as Európa-bajnok Estban Ocon, a ralikrossz-világbajnok Petter Solberg, a szintén ralikrossz-bajnok Daniel Lundh, hogy csak néhányukat említsük.
“Az első feladat egy három kérdéses kvíz volt amiből kettőt sikerült nekem és az alkalmi partneremnek, Dr. Harald Hertz úrnak az osztrák szövetségtől, jól megválaszolni. Ez után következett a páros gokartozás, amikor az egyikünk kormányzott, a másikunk pedig a pedálokat kezelte” – magyarázta az  OXXO Energy Truck Race Team versenyzője.
“Én kormányoztam, mert már ismertem a pályát, és heves kézmozdulatokkal biztattam Hertz urat, hogy nyomja a gázt, ez is jól sikerült.  Az összetett vezető helyét a harmadik feladattal sikerült megszerezni, amikor is a gokart hátuljával, keresztben csúszva kellett egy labdát kapura lőni, itt nekem sikerült egyedül az egész mezőnyből mind az ötször betalálni, ennek azért nagyon örültem.”
“Aztán jött a negyedik a feladat, amiről tudtam, hogy nem lesz könnyű, de az időmérők után biztossá vált első helyünk az összetettben. Tudni lehetett, hogy összetettbéli ellenfeleink nem tudnak elég pontot hozni rajtunk, még ha rosszul sikerül is. Ami persze rosszul is sikerült, de hát ebben a mezőnyben semmiképp sem volt szégyen alulmaradni egy sprint gokartversenyben. Ami fontos, hogy meglett az összetett első hely a kis csapatunknak, Daniel Lundhék és Tom Kristensenék előtt. Nagyon izgalmas és jó hangulatú verseny volt, megtiszteltetés volt itt lenni.”

Győzelme után Norbit sorra keresték fel a világ legjobb autóversenyzői, hogy közös képet készítsenek vele: