Rendszámra és írásjegyre lebontva több mint 85 ezer fontot, azaz 30 millió forintot fizetett minden egyes betűért és számért John Collins, a brit ferraris körökben hírhedt gyűjtő. Szerencsére mindössze két számról és egy betűről volt szó, így a “25 O” jelzésű rendszámot potom 185 ezer fontért, azaz 200 millió forintért vihette haza.
“Nem volt kérdés, hogy megszerzem a rendszámot, csak abban nem voltam biztos, hogy mennyit fizetek érte. Nem szabtam magamnak határt, az sem volt kizárva, hogy elmegyünk egymillió fontig” – mondta az árverést követően John Collins, aki arra a jobbkormányos, versenyblokkal szerelt Ferrari 250 SWB-re fogja felszerelni új kincsét, amely egykor Eric Clapton tulajdonában állt (képeinken).
Noha ezt a rendszámot megúszta 200 millióból, a gyűjtő napja valamivel húzósabb volt, hiszen pár órával korábban egy másik autójára, egy 1964-es Ferrari 250 GT Lussóra vásárolt rendszámot. A “250 L” jelzésű rendszám szerény 130 ezer fontért (50 millió Ft) lett az övé.
Angliában először 25 éve bocsátottak árverésre különleges rendszámot; azóta több mint kétmilliárd font (771 milliárd Ft) bevételt hozott a kormányhivatalnak az akció.