Az ausztráliai Új-Dél-Wales egyik kisvárosában vérfagyasztó kalandok tettek emlékezetessé egy temetést.
A gyászolók már a ravatalozóban voltak, a temetkezési vállalat egyik alkalmazottja éppen a koporsót hozta volna be a halottaskocsiból, amikor az épület melletti bokrokból kiugrott egy 49 éves férfi, bepattant a kocsiba, és elhajtott.
Az elhunyt öccse, Tobias Richardson (a nyitóképen balra) nem teketóriázott, és az autótolvaj után eredt. A rövid, de heves üldözés után beszorította a férfit egy zsákutcába. Amikor felelősségre vonta, az illető csak annyit mondott: kórházba kellett mennem.
Min később kiderült, a férfi egy közeli gondozó otthonból szökött meg, ahol súlyos demenciája miatt ápolták. A helyszínre érkező rendőrök visszaszállították őt az intézetbe.
“A bátyám (a kis képen) megszakadt volna a röhögéstől, ha tudja, hogy mi történt a temetésén” – mondta Tobias Richardson.
Két évvel ezelőtt Lengyelországban loptak el két furgont, bennük összesen tizenkét holttestet szerencsétlen autótolvajok, míg tavaly tavasszal Angliában anélkül vittek szervizre egy halottaskocsit, hogy előtte kivették volna belőle az elhunytat.