A Kubából származó amerikai matrackirály, Michael Fux különleges rendelést adott le a brit vállalatnál, kérése az volt, hogy autója kívül-belül kedvenc színében pompázzon, ami nem mást, mint a lime-zöld.
A Rolls-Royce természetesen eleget tett Fux enyhén szólva ízléstelen kérésének, és elkészítették a nem mindennapi “kísértetet”. A guruló luxuslakosztály kapott egy, a milliárdos nevével fémjelzett táblát is. Az egyedi Rolls-Royce Wraith árát nem árulták el sem a készítők, sem pedig a megrendelő, de azt tudjuk, hogy alapára durván 100 millió forint, és erre lehet még felpakolni 20 millió forintnyi extrát. 
A zöld szörnyeteg motorterében 800 Nm és 632 lóerő szunnyad, mindez 12 hengeres, duplaturbós motorba rejtve, így a Wraith a valaha volt legnagyobb teljesítményű Rolls-Royce. A lezárt reptéren vagy német autópályákon kipróbálható, óra szerint 260-as végsebességnél az autó valószerűtlenül halk. A csend a márka alapértéke, de hogy az első timpanonnal és az óriási homlokfelülettel hogyan sikerült a szélzajokat ennyire elszigetelni, az rejtély.
Padlógázra a fenséges V12 épphogy megemeli a hangját, de csak hogy megörvendeztesse őlordságát, akinek sietni támad kedve. A mellig érő hűtőoromzat hatása utolérhetetlen, a belső sávot csak tankoláskor elhagyó sofőrök is észbe kapnak. – A Vezess.hu legénységének volt szerencséje tesztelni a “kísértetet”, amiről ide kattintva olvashatsz!