Nem tagadom, hogy a Csillagok háborúja még ma is meghatározó része az életemnek, egyszerűen imádom a sorozatot, és mikor olyan autós hírekkel találkozom, mint a most következő, az számomra olyan, mint kezdő jedinek az elmetrükk: nem tudok betelni vele.
A Star Wars és az autóipar keveredése 1
A Star Wars és az autóipar keveredése 27
A birodalmi rohamosztagosokkal, és Darth Vaderrel pózoló hatos kabriót a bulgáriai tuningcég BMW Stormtrooper névre keresztelte, nem véletlenül, hiszen az átalakítást a Galaktikus birodalom ihlette.
A Star Wars és az autóipar keveredése 28
A csomag része többek között az új fényszórók, lökhárítók, motorháztető, fekete felnik és a karbonból készült kiegészítők. A motortérben egy 4,4 literes, V8-as „hiperhajtómű” adja le a 370 lóerős teljesítményt, 522 Nm-es nyomatékkal, mindez kiegészítve az AC Schnitzer kipufogórendszerével. Az autó álló helyzetből 5,4 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára.
A Star Wars és az autóipar keveredése 29
Sajnos az árát még nem árulta el a Vilner, de azt ígérték, hogy a hetekben minden részletre fény derül. 
Ha már ilyen csillagközi hangulatba kerültünk, nézzünk meg még néhány autót, amit szintén a világszerte népszerű sci-fi inspirált.
Toyota Celica 
1977-ben sorsolta ki a rajongók között a Twentieth Century Fox filmipari vállalat azt a Toyota Celica GT sportautót, ami a fanatikus Star Wars-rajongók számára komoly pulzusnövelő festéssel volt ellátva. Az autót kisorsolták, de a nyertesnek és a közjegyzői iratoknak egyszerűen nyoma veszett, és most senki nem tudja, hogy kinek a garázsában lapul a talán felbecsülhetetlen értékkel bíró, 37 éves Toyota.
A Star Wars és az autóipar keveredése 30
A Star Wars és az autóipar keveredése 31
A Star Wars és az autóipar keveredése 32
Az 1977-es, Celica GT Liftback az amerikai piacon kizárólag a 2,2 literes, négyhengeres erőforrással volt elérhető, ami 100 lóerő körüli teljesítménnyel bírt.
Hot Wheels
Sok autóra mondtuk már, hogy ez bizony a Galaktikus birodalom államfő-helyetteséhez, Darth Vaderhez remekül passzolna, de most végre elkészült a nagyúr igazi járgánya, és azt kell mondjam, piszok jól sikerült. 
A Star Wars és az autóipar keveredése 33
Jövőre kerül a mozikba a Star Wars (Csillagok Háborúja) 7. része, ennek apropójából a Hot Wheels új játékautókat fejlesztett ki. A termék ez év végén kerül a boltok polcaira, de amíg erre várnak a gyerekek és a rajongók, elkészítették Darth Vader életnagyságú, működőképes autóját. 
A Star Wars és az autóipar keveredése 34
A fekete verda leginkább az erő sötét oldalát uraló főhős sisakjára hasonlít, a motorháztető alatt pedig a General Motors LS3-as, 526 lóerős V8-as blokkja duruzsol. Az autót a San Diegó-i ComicCon képregény-kiállításon mutatják be a nagyközönségnek. Az autó orra szénszálas műanyagból készült, az oldalra kivezetett kipufogók a filmben látható, piros színnel világító lézerkardot mintázzák.
Han Solo a platón
Trey Laymon, a Ford Raptor tulajdonosa, kétség kívül a Galaktikus birodalom oldalán harcolt volna egy távoli galaxisban, küzdve a lázadók maréknyi csoportja ellen. Az élet azonban kemény, nincs lézerkard, akaratot irányító földöntúli Erő és birodalmi lépegetők hada, Trey-nek csak egy bevásárlóközpont középvezetői széke jutott, ahol maximum az árufeltöltő droidok felett van hatalma. 
A Star Wars és az autóipar keveredése 35
A Star Wars és az autóipar keveredése 36
De mikor hétvégenként kigurul a garázsból ezzel a cirkálóval, egy pillanat alatt sith nagyúrrá változik, aki minden ember tekintetét képes magára irányítani.
A Volkswagen
A német gyártó már régen behódolt a sötét oldalnak, ezt bizonyítja az a sok reklám, amit valószínűleg birodalmi erőforrásokból finanszíroztak.