Emlékszem, hogy gyerekként nagy odaadással néztük a tévében Mekk Eleket, az ezermestert, aki gyakorlatilag semmihez nem értett, viszont nagyon lelkes volt, és akadt néhány jó ötlete az epizódok alatt, csak a kivitelezéssel voltak problémák. De ki kérdőjelezhette volna meg szakmai hozzáértését, mikor 13 cégér figyelt az ajtaja felett? Ki mondhatná el magáról ugyanezt? 
Talán a Fehéroroszországban élő Moteyus Synkyavychus, aki valóban ezermester, de sokkal ügyesebb, mint a mesében szereplő kontár kecske.
A litván származású férfi és családja a kilencvenes években költözött a fehérorosz vidékre, ahol megnyitották kőfaragó vállalkozásukat. Moteyus saját maga készítette el a munkához szükséges összes szerszámot, csak úgy, mint az udvaron tornyosuló, színes szélerőművet, ami nagyrészt személy- és teherautó-alkatrészekből készült.
Roncsokból épített szélerőművet 3
A sci-fi filmeket idéző szerkezet látja el az udvaron és az üzletben lévő lámpákat energiával. 5 méter/szekundumos sebességű szélben a lapátok 5 kW energiát termelnek, ami már bőven elég ahhoz, hogy az udvaron elhelyezett 12 darab LED-izzót világításra bírják, sőt a többletenergiát egy akkumulátor tárolja, így szélcsendben is van elég fény.
Roncsokból épített szélerőművet 4
Roncsokból épített szélerőművet 5
A kacifántos nevű ezermester azonban még nem elégedett, szeretné, ha egy szép napon a hatalmas kővágógépet is környezetbarát energiával tudná táplálni. Azt sajnos nem árulta el, hogy mennyibe került megépíteni a szélerőművet, de elnézve a felhasznált anyagokat, nem lehetett túl nagy befektetés. Mi ez, ha nem követendő példa? 
Roncsokból épített szélerőművet 6