Az Egérúton találkoztam tegnap reggel ezzel a mókás bácsival, aki törött (de legalábbis felkötött) karral sem átallott motorra pattanni. De ami első pillantásra vicces, jobban belegondolva talán nem annyira az.

Az Egérúton nagy a forgalom, ráadásul 70-nel szabad menni azon a szakaszon, ahol a bácsi hajtotta a Honda Diót. És nem csak két sarok között ment ám ezen az úton, több kilométeren át láttam a tükrömben. Fél kézzel a robogón csak fél fék van, ráadásul ha hirtelen kell lassítani, vagy csak picit arrébb mozdítani a kormányt, nem igazán tudja magabiztosan irányítani a gépet az ember féloldalasan. Ha csak picit megijed, már esik is el, ha pechje van, egy autó kerekei alá.

Törött karral motorozni: nem menő 1
Törött karral motorozni: nem menő 7
A bácsi biztos régen olvasta a KRESZ-t, aminek a tizedik mondata rendelkezik az ő esetéről: „Járművet az vezethet, aki(…) a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van”.

Mi a véleményed a bátor robogósról?
Nincs ezzel baj, ha óvatosan, az út szélén motorozik
22% (2)
Felelőtlen barom, hogy ilyenkor miért nincs ott egy rendőr
33% (3)
Faluszélen, a háztól a kocsmáig nem bánom, ha így robogózik, de főúton nem kéne
45% (4)

További kis jópofaságok itt.

(Ez itt a NapiTomi, a mindig fényképezőgéppel közlekedő Rácz Tamás autós újságíró és autóbuzi barátai mikroblogja a vezessen kis közlekedési abszurditásokról.)