Általános iskolában földrajzórán azzal az ócska dumával próbáltak minket megetetni, hogy Magyarországon kontinentális éghajlat uralkodik. Pedig az utóbbi hónapok bebizonyították, hogy a trópusokon élünk. Legalábbis a napi rendszerességgel érkező, monszunjellegű csapadék erre utal. A borzalmas vízmennyiség persze nem mindenhol tud akadálytalanul elfolyni, és csinos beltengerek gyűlnek fel itt-ott. Egy ilyen jóféle vízfelület alakult ki az északi vasúti összekötő híd és a volt gázgyár határán. 
Az autósoknak itt a hitvány minőségű utat gyakran 15-25 centi magasan elöntő állóvízen kell átgázolniuk, ha erre van dolguk. És zavaros víz alatti gödrökbe zuttyanva néha le-le esik egy rendszám, aminek hiánya jobb esetben már otthon feltűnik, és nem egy rendőr hívja majd fel rá a figyelmet.
Elveszett rendszámokat találtak 1
Ez a két, szomorú szemű rendszám nagyon keresi a gazdáját
A cunami elvonulása után aztán felszínre kerülnek az elhagyott rendszámok. Amit jobb fej bringások, gyalogosok – akiket korábban előszeretettel terítettek be sárral az autósok – felszednek a dzsuvából, és látható helyre biggyesztik. Szóval akinek az alábbi rendszámok hiányoznak a kocsijáról, az az okmányirodás önsanyargatás helyett autózzon el oda. Megvan az a rendszám. 
Elveszett rendszámokat találtak 2