Őfelsége titkos ügynöke számtalan alkalommal mentette már meg a világot spéci autók volánja mögött. Ha nem csak azokat a járműveket vesszük számításba, amiket kimondottan James Bondnak épített az MI6  (a brit titkosszolgálat), hanem azokat is, amiket a 007-es használt egy-egy jelenetben, akkor igen hosszú lenne a lista.
A James Bond-kultusz kihagyhatatlan építőkockájává váltak a válogatott kütyükkel teleszórt autók, különösen az Aston Martin forrt össze a sorozattal, hiszen ezen modellek tűntek fel legtöbbször az ügynök mellett. Egészen pontosan kilenc filmben szerepelt a brit sportautó, az 1963-as DB5 összesen öt alkalommal. Az 1964-es Goldfingerben szerepelt először Aston Martin a 007-es oldalán, akit akkor Sir Sean Connery alakított. A választás a forgatás kezdetekor debütáló DB5-re esett, hiszen nem ártott a marketing a friss sportmodellnek, de ennek már idestova 50 éve.
Gyönyörű galéria a 007-es első Astonjáról 3
A filmben használt autóban minden volt, ami csak egy ügynöknek kellhet:  katapultülés, géppuskák, gombnyomásra előbukkanó golyóálló acéllemez, ködgyártó, az útra olajat permetező mechanizmus, telefon, tv, beépített térkép és még ki tudja mennyi minden. 
Gyönyörű galéria a 007-es első Astonjáról 4
Gyönyörű galéria a 007-es első Astonjáról 5
A 3995 köbcentis, soros hathengeres motort a lengyel Tadek Marek tervezte. Teljesítménye 285 lóerő, nyomatéka 3850-es fordulatszámnál 390 Nm volt, ami a hatvanas években kiemelkedőnek számított. Végsebessége 230 km/óra, nulláról száz kilométer/órára pedig 8,1 másodperc alatt gyorsul, amit négysebességes manuális váltójának is köszönhet. 
Gyönyörű galéria a 007-es első Astonjáról 6
A brit vállalat tulajdonosa, David Brown egyszerűen saját magáról nevezte el a típust, így az ő monogramjából ered a DB modelljelölés. 
Szerinted melyik a legszebb James Bond Aston Martin?
Aston Martin DB5
1% ()
Aston Martin DBS
1% ()
Aston Martin V8 Vantage Volante
1% ()
Aston Martin V12 Vanquish
1% ()
Aston Martin DBS V12
1% ()