Sok dolog van, amiért szeretjük a svédeket, például ők találták fel a hárompontos biztonsági övet, a zenéikre több generáció tombol (Abba, Swedish House Mafia, stb.) és természetesen a világ egyik legbiztonságosabb autója is tőlük származik, a Volvo. 


Mentőmellényt felvenni, vízre szállunk! 1
Mentőmellényt felvenni, vízre szállunk! 2

Mentőmellényt felvenni, vízre szállunk!

Mentőmellényt felvenni, vízre szállunk!

Mentőmellényt felvenni, vízre szállunk! 6
Mentőmellényt felvenni, vízre szállunk! 7
Mentőmellényt felvenni, vízre szállunk! 8
Fotó megosztása:
Mentőmellényt felvenni, vízre szállunk! 9
Azt gondolnánk, hogy a patikatisztaságról és katonás rendről híres országban nincs semmi meghökkentő vagy váratlan, pedig a benzinvér itt sem válik vízzé, csak egészen speciális esetben. Láttatok már kockát ilyen kecsesen siklani a vízen? Majd most fogtok:
Itt a bizonyíték, hogy az öreg 240-es Volvo a családi kiruccanások mellett még arra is jó, hogy kétéltűt faragjanak belőle. Az autó hátuljába egy V8-as blokk került, ami így kiszorította a hátsó üléssort, de a megfelelő súlyelosztás érdekében elkerülhetetlen volt. Azt is meg kellett akadályozni, hogy a víz beszivárogjon az autóba, ezért a karosszéria összes nyílását eltüntették, a tetőt pedig kivágták, hogy ajtó híján könnyedén ki és be lehessen szállni az autócsónakba. 
Mentőmellényt felvenni, vízre szállunk! 10
Mennyire jól jönne egy ilyen járgány most a nyugati országrészben, ahol utakat és településeket öntött el az árvíz, de állítólag a nehezén már túl vagyunk. Lentiben visszatérhetnek házukba azok a kitelepítettek, akiknek még szombat hajnalban kellett elhagyniuk a lendvadedesi tározó elöntése miatt az otthonukat – tájékoztatta hétfőn a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
Cseresznyés Dániel elmondta, hogy a környező vízfolyások csökkenő vízszintjének köszönhetően az áramszolgáltató reggel hat óra után visszakapcsolta az áramot a Lenti üdülőövezetében lévő területen. Az onnan szombaton kitelepített 124 ember számára fél hét után már lehetővé vált a visszaköltözés a katasztrófavédelem és a rendőrség irányításával.
Devecserben a Torna patak végzi a lassú pusztítást
    
A szóvivő közölte azt is, hogy a Szijártóházáról és Zalaszombatfáról vasárnap este kiköltöztetett 82 ember egyelőre nem térhet haza, de napközben visszamehetnek állatot etetni vagy a szükséges holmijaikat elhozni.
   
Cseresznyés Dániel kitért arra is, hogy a vasárnap éjszakai első információkkal ellentétben mégsem kellett kiköltöztetni Kiscsehiből 30 embert. Ott – a maróci víztározó hatvan méter hosszan megcsúszott gátja miatt – megelőző intézkedésként tervezték a kitelepítést, de erre végül nem kellett sort keríteni. A gát erősítéséhez éjszaka homokzsákokat töltöttek, reggel pedig megkezdték a gátszerkezet bordás megerősítését mintegy száz ember közreműködésével.