Főszereplőnk hihetetlen menő akart lenni, de egy apró hiba miatt ő a nap joggal kiröhögött vesztese.

Íme pár gondolat, miért volt hatalmas baklövés a Ferrari 550 Barchettával elkövetett mutatvány:

– Ha az ember nem érzi a gépet, inkább maradjon szerény. Elég üresben egy gázfröccs a közönségnek.

– Ha az ember érzi a gépet, akkor is maradjon szerény. Egy ilyen kanyar nem való arra, hogy megmutassuk, mekkora spílerek vagyunk.

– Ha már belevág, csinálja jól. Igen, elhiszem, hogy vannak rejtőzködő Michael Schumacherek, és Ayrton Sennák, de sajnos ennek a Ferrarinak a sofőrje nem tartozott ebbe a csoportba.


Az eset egy másik kameraállásból.

A videón szereplő modell egy Ferrari 550 Barchetta Pininfarina, az 550 Maranello nyitott változata, mindössze 448 darab készült belőle.  A kupé 1996-ban, a roadster 2000-ben mutatkozott be.

Szégyenteljes baleset Ferrarival 1
Szégyenteljes baleset Ferrarival 2

Szégyenteljes baleset Ferrarival

Szégyenteljes baleset Ferrarival

Szégyenteljes baleset Ferrarival 6
Szégyenteljes baleset Ferrarival 7
Szégyenteljes baleset Ferrarival 8
Fotó megosztása:
Szégyenteljes baleset Ferrarival 9


Az alumínium karosszéria alatt 5,5 literes V12-es motor lapul. A motor a kocsi orrában található, míg a hatfokozatú manuális sebességváltó a hátsó tengely előtt, úgynevezett transaxle összeállítást alkotva. Az 550-es 4,2 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órát, csúcssebessége 320 km/óra.

A roadsterhez ugyan készült egy vászontető, de az csak valóban végszükség esetén jó, maximum 110 km/óráig engedélyezte használatát az olasz gyár.  No persze, akinek ilyen autó parkol a garázsában, bizonyára tud választani egy hasonló kalibert rossz időben is.