Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás óriási veszélyekkel jár: elég egy rossz mozdulat, pillanatnyi koncentrációs zavar vagy egy defekt, és nemhogy hamarabb, de lehet soha nem érünk haza, jobb esetben a kórházban ébredünk. A sebesség túllépése talán a motorosokra nézve a legveszélyesebb, hiszen ha baj van ott nincs megfeszülő biztonsági öv, vagy arcba robbanó légzsák, tehetetlen húsdarabként repülünk le a járműről, bízva a szerencsében.
Az angol David Holmesnak nem volt szerencséje: 2013. június 8-án, munkahelyéről hazafelé tartott Yamaha FJR1300-as motorkerékpárjával az A47-es főúton, Honingham közelében, mikor bekövetkezett a tragédia. Ezen az útszakaszon a megengedett legnagyobb sebesség 100 km/óra. A vizsgálat során kiderült, hogy a 38 éves férfi 160 kilométer/órával haladt. Autókat előzgetve száguldott a közeledő kereszteződés felé, ahol egy kanyarodó autóval ütközött, és életét vesztette.
Fia tragikus halálával kampányol az anya 1
David kamerája mindent rögzített, így halála után egy évvel szülei úgy döntöttek nyilvánosságra hozzák a videót. A fiát elvesztő édesanya a helyi rendőrséggel karöltve kampányt indított azzal a céllal, hogy felhívja a a többi motoros figyelmét a gyorshajtás veszélyeire. “A fiam nagyon szeretett száguldani, de az életet is szerette.” – mondta Brenda Holmes. “A mi életünk is véget ért aznap, amikor ő elment. Nagyon reméljük, hogy legalább néhány motorost meg tudunk győzni a sokkoló felvétellel, és célba ér az üzenet”
Fia tragikus halálával kampányol az anya 2
A Renault Clio vezetőjét – aki beismerte, hogy nem látta a közeledő Davidet – halált okozó figyelmetlen vezetésért 18 hónapra eltiltották az autóvezetéstől, összesen 260 font (102 ezer forint) per- és egyéb költség megfizetésére kötelezték, valamint 130 óra közmunkára ítélték. 

“A felvételből tisztán látszik, hogy David helyenként 150-160 km/órával is haladt, de ettől függetlenül a gépkocsi vezetőjének nem lett volna szabad elkezdeni a kanyarodást. A fiatal motoros pedig sebességéből adódóan nem tudta elkerülni az ütközést.” – ezzel hangsúlyozta mindkét fél felelősségét Chris Sping felügyelő.