A nyolcvanas évek nem tűnik el nyomtalanul még akkor sem, ha nem volt olyan lendületes, mint az előző évtized. Számos meghatározó esemény kapcsolható ehhez a tíz évhez, mint például a szovjet Mir űrállomás első elemeinek pályára állítása, az első személyi számítógépek megjelenése, vagy a Music Television (MTV) startja az Amerikai Egyesült Államokban. Ez eddig oké, de mi törtét itthon? 
Kis hazánkba is tombolt a válltömés a és tupírozott haj, dagadó mellkassal vittük ki a házból a zenét az övre akasztott walkmannel, büszkén figyeltük, ahogy Farkas Bertalan meghódítja a világűrt, elsirattuk John Lennont és a rendszer folyamatosan oktatta a társadalmat különböző videós kampányokkal. Igazi kincsek ezek, és ha figyelmesen végignézitek, a mai napig megállja a helyét az elhangzottak nagy része.
6 kihagyhatatlan videó a ’80-as évekből! 1

A gépjárművezető öltözködése
“Ne legyen szoros a gallér, mert ez a nyaki erek elszorításával az agy vérkeringését akadályozza!” – magyarázza a rutinos róka Ferjáncz Attila, magyar raliversenyző, örökös magyar bajnok, sportvezető. 
A jelenet, mikor az autóban olyan meleg van télen, hogy izzadtságot kell törölgetni a homlokról, és az asszonypajtás lerángatja rólunk a mellényt, az valami zseniális.

Vigyázat! Vasúti átjáró!
A piroson már a nyolcvanas években is átslisszantak az emberek, de a legveszélyesebb az volt, hogy akkoriban a vasúti átjárók piros jelzését sem vették annyira komolyan. Kár azért a Ladáért, amit a videó elején elgázol a vonat…
“70 km/órás sebességnél, az 1500 tonnás vonat fékútja legalább 600 méter.” Külön felhívnám a figyelmet a színészi munkára és a remek párbeszédekre. Tisztára, mint a Szomszédok.Vezetés ködben
Régen még ködlámpa sem volt az autók többségén, nemhogy lézeres vagy LED-es megoldások, és a ködben bizony pokolian rossz volt közlekedni. Nemhiába a videón megkérdezettek 99 százaléka azt válaszolta, hogy ködben a legnehezebb vezetni.
“Nem lehet látni és csúsznak az útviszonyok, és a szembejövőt nem látja az ember”A nagy havazás
1987 januárjában akkora hó hullott Magyarország területére, hogy az infrastruktúra szinte összeomlott és bezártak a közintézmények. Valahogy mégis átvészeltük, még úgy is, hogy senki nem küldött sms-t a nem létező telefonunkra, hogy “üljünk át egy másik autóba.” És talán jobb is volt ez így, nem ömlött a felesleges pánikkeltés, a szivárvány minden színét felsoroló riasztásokkal.

Nem történt volna meg
Már a zenétől is gombóc szorul az ember torkába, és felkészíti a nézőt arra, hogy a videóban bizony nem délutáni matiné lesz, hanem kőkemény balesetek.

Így épült az M7-es autópálya
1975-ben készült el az útpálya, teljes szélességében. A szaksajtó pedig útbaigazítást adott a helyes vezetési stílus megtaláláshoz: az autópálya nem alkalmas passziózásra, kikocsikázásra (jelentsen ez bármit is), a kezdő jogosítvánnyal rendelkezők első szárnypróbálgatásaira, a roncsokból összefércelt kocsik bandukolására vagy az újonnan generálozott motorok bejáratására.