Nem sok szabály van a benzinkutakon amit be kell tartanunk, és nem is bonyolultak, azonban mégis akadnak olyanok akik úgy gondolják viccből van kitéve a “Nyílt láng és mobiltelefon használata tilos” tábla. Attól pedig legszívesebben a fejem verném a falba, mikor valaki nem állítja le a motort tankolás közben. 
Esetünkben a Lada Nivába vélhetően LPG-t tankoló férfi, két szabályt is megszegett. A videón láthatóak a következmények:

Annyit sikerült kideríteni, hogy az eset valahol Grúziában történt, de sajnos mást nem. Óriási mázlija van a sofőrnek, hogy kettőt hátralépett, mikor elkezdett telefonálni.

Tudta?

Az autógáz, más néven LPG vagy LP Gáz folyékony halmazállapotú szénhidrogéngázok elegye, amelyet gépjárművek üzemanyagaként használnak. A cseppfolyós gáz nemzetközi jelölése az LPG (Liquefied Petroleum Gas).

Viszonylag alacsony (kb. 6 bar) nyomáson, környezeti hőmérsékleten cseppfolyósítható. Üzemanyagkutak részére így tartályautókon szállítják, és a töltőállomások tartályában tárolják a kimérésig. Szivattyúval, speciális töltőszelepen át töltik be a gépkocsi tartályába. A gépkocsik tartályaiban kb. 12 bar nyomáson lehet tárolni a cseppfolyósított gázt.

Sokan hiszik azt, hogy a autógáz és a főzésre használt 11,5kg-os PB-nek nevezett gáz egymással megegyezik, és megpróbálják LPG kúton feltölteni palackjukat, de ez illegális, mivel az autók tartályai minimum 25, de mostanában inkább 30 bar nyomásra  készül. A PB-palackokat ennél kisebb nyomásra tervezik, sőt biztonsági szerelvények sincsenek kialakítva; ezeket csakis ellenőrzött körülmények között cseretelepen szabad tölteni. (wikipédia)