Tragikus baleset történt az Egyesült Államokban, egy sprint-car versenyen. A fiatal pilótát, Kevin Ward Juniort a NASCAR ismert alakja, Tony Stewart sodorta el autójával. A húszéves versenyző belehalt sérüléseibe.

Az Egyesült Államokban bevett szokás, hogy a nagy nevek is több szériában versenyeznek. Így lehet, hogy az ismert amerikai sztár, Tony Stewart a sprint car, az IndyCar és a stock car (NASCAR széria autó) sorozatokban is bajnoki címet tudott szerezni.

A kilencvenes évek eleje óta versenyzett, tehát komoly tapasztalattal a háta mögött érkezett a hétvégi futamra, ahol mindennek ellenére olyan balesetet okozott, ami sötét emlékként kíséri majd végig további karrierje során.

Akárcsak a többi motorsportban a tengerentúlon, a sprint car kategóriában is megengedett a lökdösődés, a kontakt. Tony Stewart egyik fiatal ellenfelét, a 20 éves Kevin Ward Juniort tessékelte a falba, aki erre kiszállt, és indulatos mozdulatokkal közelített a sárga zászló alatt lassabban köröző Stewart autója felé.

Ekkor következett be a tragédia, a tapasztalt pilóta a legrosszabb pillanatban adott gázt, és a hirtelen farolásba kezdő autó magával rántotta Kevint. Az eset jól látható a versenyen készült amatőr videofelvételen (a baleset látványa egyesek számára felkavaró lehet, megtekintés csak saját felelősségre).További híreink –
Pokoli robbanás a benzinkúton. Olyan mértékű gázszivárgás keletkezett, ami veszélyt jelentett a környező közúti forgalomra is. A sokkoló felvétel a képre kattintva érhető el.

Tragikus haláleset az autóversenyen 1