A zene és az autózás mindig is közeli rokonságban állt egymással, hiszen mindkettő a szabadság egyik szimbóluma, különösképpen a rockzen. Mindegy, hogy mélygarázsban vagy koncertéren állunk, rárúgunk a gázpedálra vagy a szólógitáros beletép a húrokba, ugyanaz a fiziológiai folyamat zajlik le testünkben: szőrszálak tarkótól-bokáig vigyázzban – élettanilag így tudnám definiálni a szabadság fogalmát.
Elvis Presley-től kezdve, a Beach Boyson át egészen a Metallicáig számos rock and roll-formációt megihletett már az autózás, és vannak olyan hangszergyártók is, amelyek autóvállalatokkal összeállva készítenek különleges hangszereket. A napokban például a brit székhelyű Harrison Guitar Works mutatta be egyedi Alfa Romeo gitárját.
Az egyedi tűzpiros hangszerből mindössze 11 darab készül, az olasz vállalat évtizedeinek tiszteletére. Az Alfa Romeo emblémáját visszatükröző gitár 4000 fontba fog kerülni, ami átszámítva 1,5 millió forint. 
“A teljesen kézzel készített gitár visszatükrözni az olasz autók sugározta szenvedélyt, sportosságot – a lehető leggondosabban válogattuk ki a felhasznált alapanyagokat is. Ezek közé tartozik többek között a nyárfa, a juhar, a karbonszálas műanyag és az alumínium” – nyilatkozta Guy Harrison, a Harrison Guitar Works tulajdonosa. A különleges Alfa-gitár június 24-én mutatkozik be élőben is a nagyközönségnek.