Világos felfestés, egyértelmű táblázás, okosan, egy oszlopot kétszeresen jól kihasználva, kellően szélesek is a helyek, a mozgássérült pedig gyakorlatilag a zebrára szállhat ki, mindig teljes biztonságban van. És reális arányérzékkel jelölték ki a helyeket, nincs feleslegesen 19 rokiparkoló a bejárat előtt, hogy a szerencsés egészséges vevőkben groteszk tudatalatti ellenszenv alakuljon ki szegény mozgáskorlátozottakkal szemben. (Tegye mindenki szívére a kezét: tudja a kedves olvasó, mire gondolok, ugye?)

Na, így kell a mozgáskorlátozottak parkolóját kialakítani! 1

No de magyarok vagyunk, vagy mi, el ne múljék már egy poszt bosszankodás nélkül: itt egy gyönyörű ellenpélda a II. kerületből:

Na, így kell a mozgáskorlátozottak parkolóját kialakítani! 2

Icipici, észrevehetetlen felfestés, a tábla a parkolóhely UTÁN, a parkolóhelyet magát pedig egy kapubejáróba sikerült belefesteni félig. Aki ezt így megalkotta, kaphatna egy Értelmisérült-kártyát, a saját szélvédője mögé.

További kis jópofaságok itt.

(Ez itt a NapiTomi, a mindig fényképezőgéppel közlekedő Rácz Tamás autós újságíró és autóbuzi barátai mikroblogja a vezessen kis közlekedési abszurditásokról.)