Bár, ha jól láttam, már felszámolta ezt az abszurd izét a BKK, a Hungárián az 1-es villamos pályafelújítása idején pár napig kint díszelgő csodafelfestés képei, amiket most találtam az egyik kameránk SD-kártyáján, megérnek egy bejegyzést itt a Napitomiban.

Külön vicces, hogy az ideiglenes buszsáv BUSZ felirata, miként egyébként az azt áthúzó X is, könnyen eltávolítható, matrica-szerű bitumencsíkból készült. Vagyis nem kellett volna rá X-et tenni, elég lett volna egyszerűen lehúzni az aszfaltról. Persze akkor nem érte volna el a BKK, vagy az általa megbízott vállalkozó azt a remek eredményt, hogy a Hungária külső sávja szinte teljesen kiürült, mert senki nem mert rámenni az értelmetlen, de biztos veszélyes rúnával jelölt, bizonyára dzsudzsuval megbűvölt forgalmi sávra.

Budapest kimaxolta az ideiglenes aszfaltfestést! 1

A fotók akkor készültek, amikor a TV2 Naplójával közösen szörnyülködtünk és röhögtünk a hazai közlekedés-szabályozás vadhajtásain pár hete (04:41-nél van az érdekes, amikor tényleg bebizonyosodik, hogy egy huzintással fel lehetne szedni a sárga csíkot áthúzás helyett):

További kis jópofaságok itt.

(Ez itt a NapiTomi, a mindig fényképezőgéppel közlekedő Rácz Tamás autós újságíró és autóbuzi barátai mikroblogja a vezessen kis közlekedési abszurditásokról.)