A minap Bodmér és Felcsút között megjelent a semmiből egy pár 60-as és 40-es tábla. A mobil, kis talapzatra helyezett táblák egy vízátfolyás miatt kerültek ki az útra. A 40-es persze erős túlzás volt, mint szinte bárhol, ahova ilyet rak ki a közútkezelő: a vízátfolyás ugyan tényleg veszélyes dolog lehet, ha valaki figyelmetlenül fut rá, de a 60-as is elég lett volna. Bosszantott, persze, de valójában nem zavart, hogy a feloldó tábla kihelyezése – szokás szerint – elmaradt, mert mindkét irányból érkezve hamar kereszteződéshez ér az autós, szóval csak pár tucat métert kell(ene) feleslegesen cammogni, az meg igazán a legkevesebb ebben az agyonsebességkorlátozott országban. Aztán másnap már nem volt vízátfolyás, csak a tábla, a porszáraz aszfalt mellett:

Mit teszel, ha felborult, értelmetlen táblát látsz? 1

Harmadnap pedig már a táblákból is feladta az egyik (a fenti képhez képest a másik irányból a 40-es), hanyatt dőlt szelíden, így:

Mit teszel, ha felborult, értelmetlen táblát látsz? 2

Az aszfalt fölé nyúló talp elég kellemetlen élmény lehet egy kocsinak, pláne motorosnak, biciklisnek, ha nagyon lehúzódik jobbra:

Mit teszel, ha felborult, értelmetlen táblát látsz? 3

Kibújt belőlem a kiscserkész. Vészvillogó ki, megáll, odalép – de aztán a kiscserkész megvakarta a fejét.

Vízátfolyás második napja nincs, a 40 amúgy is túl szigorú, – hogy állítsam vissza ezt a felborult, de értelmetlen táblát? Hiszen pont az ilyenek ellen harcolunk a kis egyesületünkkel. Mi lenne, ha a funkciótlan, pofára esett, viszont veszélyes akadállyá változott táblát csak simán az árokba lökném, hogy ne akadjon bele senki, aki az út szélén autózik, motorozik, biciklizik? Végül is van nekem jogom nem érvényes jelzést érvényessé változtatni? Ugye, hogy nincs. De az út széléről veszélyes akadályt eltávolítani? Ugye, hogy kötelességem?

Mit teszel, ha felborult, értelmetlen táblát látsz? 4

Te mit tettél volna a 40-es táblával?
Felállítom
25% (1)
Belököm az árokba
25% (1)
Ellopom
25% (1)
Észre sem veszem
25% (1)

További kis jópofaságok itt.

(Ez itt a NapiTomi, a mindig fényképezőgéppel közlekedő Rácz Tamás autós újságíró és autóbuzi barátai mikroblogja a vezessen kis közlekedési abszurditásokról.)