Nicolae Ceausescu, Románia egykori diktátora egyike volt a keleti blokk azon kevés politikusainak, akiket nyugaton a “jó kommunisták” közé soroltak. Külföldön népszerűségét az ország államadósságának visszatörlesztésével érte el, amibe viszont a román nép szinte belerokkant, mivel minden elképzelhető megtermelt dolgot a visszafizetésre fordítottak, és ez alapvető cikkek megvonását jelentette a lakosságtól.
Kevés olyan államfő létezik a világon, aki elmondhatja magáról, hogy a nemzeti autóvállalat kimondottan a számára készített különleges luxusmodellt, Ceausescu viszont ezen kevesek közé tatozott. Az alábbi, csodálatosan kék Dacia 2000-est a román diktátornak álmodták meg.
Külsőre nem sokban különbözik a többi 2000-es modelltől (vagy nevezhetjük Renault 20-nak is), ám a sassal díszített logó a hűtőrácson mindent elárul. A különleges példány Ovidiu Magureanu autógyűjtő tulajdonában van, aki nagy becsben tartja a 2,2 literes, 115 lóerős motorral szerelt Daciát. 
Egy diktátornak Daciaból is luxus dukál 3
Az autó végsebessége állítólag még ma is megüti a 170 km/órát, hála a gondos karbantartásnak, belső felszereltsége pedig igencsak irigylésre méltó a többi Dacia-tulajdonos szemében. Automata váltó, tempomat, légkondi,  elektromos ablakemelők, multikormány és még sorolhatnánk.  Az egykori államfői jármű nemrég volt látható a brassói Nemzeti Klasszikus Dacia Találkozón.
A videót maga a tulaj töltötte fel