A bizarr történetben szereplő nottinghami rendőr társával együtt meglátogatott egy közismert helyi duhajt, akit némi ellenállás után sikeresen bilincsbe vertek, majd miután a gyanúsított hálószobájában megtalálták az elkövetett (a beszámolóban szintén nem részletezett) bűntényre utaló bizonyítékot, utóbbit betették a csomagtartóba – a slusszkulccsal együtt. 

Erre a bakira csak akkor eszméltek rá, amikor be szerették volna ültetni a gyanúsítottat a kocsiba, ám azt nem tudták kinyitni. Szégyenszemre bekopogtak hát az imént megostromolt otthon ajtaján, és megkérték a gyanúsított édesanyját, hogy legalább a fiával összebilincselt rendőrt vigye el a rendőrségre. 
Az anyukának nagyon elege lehetett már fia viselt dolgaiból, mert készséggel vállalkozott a sofőrködésre: beterelte őket háromajtós Vauxhall (Opel) Corsája hátsó ülésére, és a remekül szórakozó szomszédok üdvrivalgásától kísérve komótosan elindult az őrsre. 
Hogy feletteseik mit szóltak beosztottjaik bénázásához, arról nem ír a brit Police magazin áprilisi száma
Nem csak a brit rendőrök tudnak így bénázni: német tűzoltók az Elba folyóba ejtették az indítókulcsukat… és ami a legjobb, meglett!