Évek óta megrendezik Monte-Carlóban a világ egyik legnagyobb sportautó kiállítását, mely a Top Marques Monaco nevet viseli. Idén éppen a húsvéti hétvégén zajlott az esemény, ahol számos kiállító megengedi a látogatóknak, vagy éppenséggel a potenciális vásárlóknak, hogy kipróbálják egyes modelljeiket a város utcáin. 
Pont egy ilyen tesztúton zúzta le az egyik érdeklődő a bivalyerős – és pokolian drága – Wiesmann MF5 Roadstert, Monaco egyik forgalmas kereszteződésében. A részleteket egyelőre nem tudni, a felvételeket a járókelők töltötték fel az internetre.  
Az MF5 Roadstert 2009-ben mutatták be Frankfurtban. Viszonylag egyszerű filozófiát követnek a Wiesmann sportkocsijai: végy egy bivalyerős BMW-motort és építs köré kétüléses, a vezetési élményre kihegyezett járgányt. 
Kiszakadt a kerék az 50 millás sportautó alól 1
A BMW M5 V10-es blokkjának teljesítménye 507 lóerő, nyomatéka pedig 520 Nm és az MF5 súlya mindössze 1370 kilogramm. Így aztán 2,7 kg/lóerő arányt kapunk, ami már jelzi a jármű képességeit. 3,9 másodperc körülbelül annyi idő, mint ezt a mondatot elolvasni, viszont ez a Wiesmann Roadster MF5-nek elég, hogy százra gyorsuljon. A kézzel épülő modell azonban ilyenkor még csak bemelegít, hiszen végsebességéhez a mutatónak háromszor ekkora utat kell bejárni, 310 km/óráig meg sem áll.
Az nyitott sportautó alapára 189 500 euró volt anno, vagyis valamivel több mint 58 millió forint, mai árfolyammal számolva. A legnagyobb német használtautó portálon van néhány használt modell, amiket 200 ezer euró környékén kínálnak (61 millió forint).