Úgy tűnik, James Hetfieldnek nem csak a torkában és ujjaiban van pokoli tehetség és erő, de a szeme is a helyén van, legalábbis ha autókról van szó. Az köztudott, hogy a Metallica frontembere rajong a kocsikért, de most eljutott arra a pontra, hogy a saját szájíze szerint épített egy verdát, nem is akármilyet. 
Ez az autó maga a Rock and Roll 1
Ez az autó maga a Rock and Roll 2

Ez az autó maga a Rock and Roll

Ez az autó maga a Rock and Roll

Ez az autó maga a Rock and Roll 7
Ez az autó maga a Rock and Roll 8
Ez az autó maga a Rock and Roll 9
Ez az autó maga a Rock and Roll 10
Fotó megosztása:
Ez az autó maga a Rock and Roll 11
A Fekete Gyöngyre (Black Pearl) keresztelt járgány leginkább a harmincas évek klasszikus autóinak gömbölyű és mély formavilágát idézi. A tervezéseben és az építésben a hot rod-os körökben jól ismert Rick Dore segédkezett az énekes-gitárosnak.  
Ez az autó maga a Rock and Roll 12
A karosszéria teljesen egyedileg, kézzel készült, két kaliforniai (USA) specialista közreműködésével. Műszaki szempontból igazi hibrid a marcona aszfalttúró, hiszen az alvázat egy 1948-as Jaguar alól “kapták ki”, a 375 lóerős, V8-as motor – a négysebességes automata váltóval együtt – a Fordtól érkezett, az első futómű egy Mustangból, a hátsó fékek a Ford Explorerből valók. A csodálatos fekete fényezést a Vintage Color Studióban fújták a “Gyöngyre”. 
Ez az autó maga a Rock and Roll 13
Ez az autó maga a Rock and Roll 14
Hetfield garázsában még áll jó pár egyedi amerikai vas, mint például az 1936-os Ford 5-Window Coupé, egy 1956-os Ford Pickup és egy Auburn Speedster 1936-ból. De állítólag tavaly vásárolt egy Tesla Model S-t is, hogy valamivel kompenzálja az amcsi benzinfalókat. 
Ha netán akadna olyan aki nem tudja, hogy mi az a Metallica: