Átlagos hétköznapnak indult ez a nap is egy vietnami városban, aztán jött a robogós, tört a tükör, amit szitkozódás követett, és végül a sokkoló csattanó! Nézzétek meg: 
Ezt a fajta bosszút még Oroszországban is megirigyelnék, pedig tőlük is láttunk már cifra eseteket, nem is keveset. Például az autóst, aki sziklát dobott a teherautó alá, vagy a férfit, aki ásóval tett pontot az ügy végére. 
Egyik sem követendő példa, de van úgy, hogy elszakad a cérna. Mi azt tanácsoljuk, ilyenkor számoljon el mindenki magában tízig és mérlegelje, hogy megéri-e a balhé, vagy tényleg a “letörtétek a tükrünköt, ezért mi is letörtjük a tükrötököt” elv érvényesül. 

Néhány közlekedési jó tanács, ha Vietnamba látogatnál: 
Autó
Vietnamban csak a helyi hatóságok által kibocsátott vezetői engedéllyel lehet a volán mögé ülni, tehát a magyar jogosítvány itt nem érvényes. Vietnam területére saját vagy bérelt gépjárművel (gépkocsi, terepjáró, motorkerékpár) beutazni kizárólag előzetes engedély birtokában lehetséges. A közúti közlekedés mind a városokban, mind a lakott területeken kívül európai szemmel kaotikus és lassú, az óriási motorforgalom és az állandó sebességkorlátozások miatt. Az átlagosnál jobban kell ügyelni a gyalogosoknak. Ha át akarunk térni az utcán egyik oldalról a másikra, akkor mindig határozottan, egyenletes sebességgel tegyük azt, a kocsik és motorosok majd kikerülnek.
Letörted a tükröm? Betöröm a fejed! 1
Busz 
A tartományokban légkondicionált, távolsági járatok működnek az ország valamennyi nagyobb városa között, a fontosabb üdülőhelyek irányába. A buszok többnyire zsúfoltak, ugyanis az emberek többségének nincs autója. Amennyiben hosszabb utat busszal kívánunk megtenni, érdemes a buszjegyet előre megvenni.
Taxi
A taxikínálat minden városban bőséges, és a tarifák az Európában megszokotthoz képest mérsékeltek. Indulás előtt mindig kapcsoltassuk be a taxiórát. Ha van taxaméter, általában pontosan mérnek, mégis célszerű ellenőrizni a távolságarányos működést. Elterjedt a motorkerékpáron történő bérfuvarozás, ami általában biztonságos, gyorsabb és jóval olcsóbb az autózásnál. – Nagypihenes.hu