Igazán aranyos és nosztalgikus járműre bukkantam, amit bizonyára csak kevesen ismernek, és talán még kevesebben utazhattak vele. A szelíd ábrázatú kismozodony teljes egészében német konstrukció, legendás felmenőkkel. 
Amire tuti fel akartál volna ülni 2
A Volkswagen és a Porsche 1954-ben közösen fejlesztette ki a VW-Porsche Escher névre keresztelt kisvasút-mozdonyt, amit 1954 és 1971 között leginkább parkokban és botanikus kertekben használták a látogatok, főleg a gyerekek nagy örömére. 
Amire tuti fel akartál volna ülni 3
Amire tuti fel akartál volna ülni 4
A mozdony három kocsit tudott elhúzni, melyeken összesen 90 utasnak jutott ülőhely. A szomorkás tekintetű járművet a Volkswagen ipari területre fejlesztett motorja hajtotta, melyhez a mérnökök a nyitott tetős Porsche 356-ot használták fel donornak, így született az Escher, ami leginkább a TEE (Trans Europ Express) vonatokra hasonlított. A prototípus a mai napig ki van állítva Hamburgban. 
Porsche 356

Porsche 356

Sajnos a kisvasút nem mindig móka és kacagás, amikor a mozdony váratlan akadálynak ütközik, vége a felhőtlen szórakozásnak. Szerencsére senki nem sérült meg, sem az autóban, sem a vonaton.