“Körzetük az autópálya, tempójuk halálos. Autótolvajok, zsarolók, gyilkosok ellenfelei. A Cobra 11 emberei éjjel-nappal bevetésre készek a biztonságunkért” – ismerős?
Rekordmennyiségű autót tört össze a német sorozat 1
A Cobra 11 című televíziós sorozat eddigi 260 epizódjában 4500 autót törtek össze, köztük egy 9 millió eurót (2,8 milliárd forint) érő Maybach Fulda Exelerót (4,4 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, ami 700 lóerős V12-es motorjának köszönhető) – közölte az RTL német tévécsatorna abból az alkalomból, hogy csütörtökön adásba kerül a 18 éve futó akciódús krimi 24. szériájának első része.
Rekordmennyiségű autót tört össze a német sorozat 2
Maybach Exelero
A nézők kedvéért ripityára tört luxusmodellek között nevezte meg a csatorna a Lamborghini Gallardót, a Maserati GT-t, a Porsche Panamerát, az Audi R8-at, a Porsche 917-et és a Ford GT40-et. Az összetört autók összértékét nem árulták el.
A látványos karambolokat a legkülönbözőbb kameraállásokból filmezik, akár 16 kamerával is, amelyeket ütés- és tűzálló dobozok védelmeznek az ütközések közben. A 261. részben Vinzenz Kiefer személyében ismét új társat kap a sikersorozat állandó szereplője, a 47 éves, török származású Erdogan Atalay (Semir Gerkhan), aki gyakorlatilag a kezdetektől jelen van. Mint az RTL kedden közölte, egyelőre nem tudják megjósolni, meddig fut még a sorozat. 
Bár a nézettség csökkenőben van, a kölni autópálya-rendőrség egyik őrsének munkáját bemutató akciósorozatnak még mindig sok a nézője és terebélyes a rajongói tábora. Mint a csatornánál elmondták, a két főszereplőt alakító színészek maguk döntik el, hogy meddig maradnak autópálya-rendőrök. A török Atalay kijelentette, hogy amíg a nézők örömüket lelik benne, ő hű marad a Cobra 11-hez. Csak az Action Concept nevű düsseldorfi produkciós cégnél százan dolgoznak a sorozaton, amelyet a világ 120 országába adtak el.
Szoktad nézni a Cobra 11-et?
Naná, ki nem hagynám, nagy rajongó vagyok
55% (15)
Ha tehet minden vasárnap megnézem
4% (1)
Igen, egyik kedvenc autós sorozatom
22% (6)
Csak ritkán, de akkor szívesen
4% (1)
Nem igazán
4% (1)
Nem, soha nem nézem
0% ()
Nem, gagyi német hülyeség
11% (3)
Mi az a Cobra 11?
0% ()