A probléma nem túl bonyolult: egy aránylag forgalmas, kétszer egysávos úton, látszólag minden ok nélkül az egyik sávot elfoglalja egy sofőr nélküli, kivilágítatlan Alfa Romeo. Valahol a Dagály strandtól északra, de a kocsisor már az Árpád hídig is elér. Mit teszel?
Dugó van, egy kivilágítatlan, sofőr nélküli autó áll a sávodban, mit teszel?
Kikerülöm balról
1% ()
Kikerülöm jobbról
1% ()
Nyomom a dudát, mert az megnyugtat
1% ()
Valami mást
1% ()
Pedig van ám még egy lehetőség is. Bár ahhoz kicsit be kell piszkolni a kezed.
Igazából én is csak azért álltam meg, hogy hiéna módjára tanulságos videót készítsek arról, mit kezdenek az emberek egy hasonló problémával. Az autók nagy többsége jobbról, a parkolón keresztül, kisebb része balról, a szembe sávot használva kerülte ki az olasz fenevadat. Aztán befutott egy hondás, kiszállt az autóból, majd megkérdezte, nem lenne-e üdvözítőbb, ha inkább eltolnánk az útból a parkolóból odagurult kocsit. 
A videó elég hitvány, de csak ilyen gép volt a farzsebemben.
Teljesen hülyének néztem, nyilvánvaló volt, hogy valami más baja van az autónak (nem csak elgurult), de végül is egy próbát megért. Rém kínos volt, amikor a laza emelkedőn pillanatok alatt visszatoltuk az Alfát az út széli parkolóba. De elengedni nem lehetett, mert akkor megint visszagurult volna az előző helyre. Az autó orra előtt állva azon gondolkodtam, mekkora poén lenne, ha az előző beszólásom miatt a hondás srác egyszerűen otthagyna az autó előtt, mint humán ék, de ő ennél jobb fej volt. Elszaladt egy betondarabért, azt betette a bal első kerék elé, majd boldogan távoztunk. Ennyi.
Meglógott a parkolóból az Alfa 1
Mission completed
Bár továbbra sem értem, ha ennyire könnyen toltuk vissza, akkor biztos nem volt behúzva a kézifék. De akkor megállás után azonnal be kellett volna gurulnia az út közepére. Lehet,hogy csak sebességből ugrott ki valamiért a váltó. Vagy mittudomén. Végül is mindegy, a lényeg, hogy baj nem lett belőle.
De van itt más kérdés is: te kiszálltál volna?