Már csak bő három hónap és elrajtol a világ talán legőrültebb utcai versenye, a 16. “Gumball3000”, amit itthon csak ágyúgolyófutam néven emlegetnek. 
A milliomosok játéka ez, ahol méregdrága és pokolian erős autókkal szelik át a “világot” a versenyzők, és csak az számít, hogy elsőként érjenek az ellenőrőzpontokhoz. Idén Miamiban (USA, Florida) dörren el a startpisztoly, a befutó pedig a spanyol Ibiza szigetén lesz. Útközben érinteni fogják többek között Atlantát, New Yorkot, Edinburgh-t, Londont, Párizst és Barcelonát. 
A képeken látható Ferrari F12 Berlinetta is a 2014-es futamra készült, ha minden igaz, ez az első autó, amit bemutattak az idei mezőnyből, és nem véletlenek a rikító neon csíkok sem, hiszen a Gumball3000 aktuális témája a Miami Vice lesz. 
Ferrari ágyúgolyósítva 3
2012-ben mutatta be a Ferrari az F12 Berlinettát. Klasszikus GT-ről van szó, motorját elől hordja és hátsókerék-hajtású, közöttük duplakuplungos automata sebességváltó létesít kapcsolatot. A jó súlyelosztás érdekében a sebességváltót a hátsó tengely előtt találjuk. 
Ferrari ágyúgolyósítva 4
Az alumínium, illetve 12 különféle könnyűfém-ötvözet alkalmazásának köszönhetően az autó 70 kilóval könnyebb, mint a korábbi V12-es Ferrari kupé, 1525 kilót nyom, miközben a karosszéria strukturális merevsége 20 százalékkal növekedett. 
Ferrari ágyúgolyósítva 5
Motorja a Ferrari FF-éhez hasonlóan 6,3 literes, de teljesítménye sokkal pusztítóbb. 740 lóerő, ami 118 LE/liter teljesítményt jelent. A maximális nyomaték 690 Nm. Ha ez nem lenne elég, a motor üzemanyag-fogyasztása 30 százalékkal kisebb, mint korábban, 15 liter 100 kilométerenként. Képes 3,1 másodperc alatt elérni a 100 km/órás sebességet, azaz gyorsabb, mint a Ferrari Enzo. A kétüléses sportkocsi végsebessége 340 km/óra.
Galériánkban megtaláljátok az eddigi ágyúgolyófutamokon rajthoz állt autók válogatását. Kattintsatok a képre!
Ferrari ágyúgolyósítva 6