Az alábbi Maserati Gran Turismo nem csak azért feltűnő, mert arannyal burkolták be, hanem mert Swarovski kristályokból rakták ki a hátsó márkajelzést, és az alatta végigfutó díszlécet is. A felvételt Dubajban készítették, ahol még ennél a Gran Turismónál is durvább rendőrautókkal furikáznak a járőrök.   
A Maserati Gran Turismo 2007-ben mutatkozott be, azóta már többször frissült, és nyitott tetős változat is létezik a szigonyos modellből, ám a lényeg megjelenése óta változatlan. Kecses, elegánsan sportos formája miatt ugyanúgy helytáll egy versenypályán, mint az opera parkolójában. 
Motortérfedele alatt 4,2 literes, 405 lóerős (az “S” verziónál 4,7 liter, 434 lóerő) V8-as motor termeli az energiát a hátsó kerekeknek, 6 sebességes automata váltó segítségével. Súlya nem éppen pehely kategóriába sorolandó, de az 1880 kilogrammot könnyedén lövi nulláról száz kilométer/órára, egészen pontosan 5,2 másodperc alatt. 
Az “aranyos” változat pontos árát nem hozták nyilvánosságra, de itthon 25-30 millió forint környékén mozognak a pár éves modellek.