Az alábbi Maserati Gran Turismo nem csak azért feltűnő, mert arannyal burkolták be, hanem mert Swarovski kristályokból rakták ki a hátsó márkajelzést, és az alatta végigfutó díszlécet is. A felvételt Dubajban készítették, ahol még ennél a Gran Turismónál is durvább rendőrautókkal furikáznak a járőrök.   
A Maserati Gran Turismo 2007-ben mutatkozott be, azóta már többször frissült, és nyitott tetős változat is létezik a szigonyos modellből, ám a lényeg megjelenése óta változatlan. Kecses, elegánsan sportos formája miatt ugyanúgy helytáll egy versenypályán, mint az opera parkolójában. 
Aranyozott szigony, egyenesen Dubajból 1
Aranyozott szigony, egyenesen Dubajból 7
Motortérfedele alatt 4,2 literes, 405 lóerős (az „S” verziónál 4,7 liter, 434 lóerő) V8-as motor termeli az energiát a hátsó kerekeknek, 6 sebességes automata váltó segítségével. Súlya nem éppen pehely kategóriába sorolandó, de az 1880 kilogrammot könnyedén lövi nulláról száz kilométer/órára, egészen pontosan 5,2 másodperc alatt. 
Az „aranyos” változat pontos árát nem hozták nyilvánosságra, de itthon 25-30 millió forint környékén mozognak a pár éves modellek.