Március 3-ra virradóra 86. alkalommal osztották ki az Oscar-díjakat. Az est házigazdája 2007 után másodjára az Amerikában igen nagy népszerűségnek örvendő komika, Ellen DeGeneres volt, aki óvatos vicceivel kellemes Oscar-hangulatot teremtett a hollywoodi Dolby Színházban.
Leonardo DiCaprio szemtelen módon idén sem, Matthew McConaughey viszont 2014-ben először gazdagodott az Akadémia elismerésével. A legtöbb díjat a Gravitáció zsebelte be, de a legjobb filmnek járó szobrocskát a 12 év rabszolgaság vihette haza. Mielőtt valaki megijedne, és gyors mozdulatokkal kattintana át egy másik autós oldalra, ne tegye, mi a díjátadót kizárólag autós szemszögből elemezzük ki, megnézzük, hogy a nyertesek milyen járműveket tartanak a garázsban. 

Cate Blanchett

Prius

Matthew McConaughey

1981 Camaro Z28

1971 Corvette convertible

Jared Leto

Ducati

SLS

Nem hagyhattam ki a sorból Leonardo DiCapriót, akinek a rajongók már számtalanszor odaítélték az arany szobrocskát, de sajnos idén is kevésnek bizonyult A Wall Street farkasában nyújtott alakítása, legalábbis az akadémia szerint. 

Karma

Yamaha

DiCaprio bringáik

Végül pedig utánanéztem az est házigazdájának, és kiderült, hogy Ellen DeGeneres bizony nagy Porsche-fanatikus. Garázsában két német sportautó is pihen, amiket élvezettel használ. 

Porsche 911 Carrera S