Március 3-ra virradóra 86. alkalommal osztották ki az Oscar-díjakat. Az est házigazdája 2007 után másodjára az Amerikában igen nagy népszerűségnek örvendő komika, Ellen DeGeneres volt, aki óvatos vicceivel kellemes Oscar-hangulatot teremtett a hollywoodi Dolby Színházban.
Leonardo DiCaprio szemtelen módon idén sem, Matthew McConaughey viszont 2014-ben először gazdagodott az Akadémia elismerésével. A legtöbb díjat a Gravitáció zsebelte be, de a legjobb filmnek járó szobrocskát a 12 év rabszolgaság vihette haza. Mielőtt valaki megijedne, és gyors mozdulatokkal kattintana át egy másik autós oldalra, ne tegye, mi a díjátadót kizárólag autós szemszögből elemezzük ki, megnézzük, hogy a nyertesek milyen járműveket tartanak a garázsban. 

Cate Blanchett

Prius

Prius

Matthew McConaughey

1981 Camaro Z28

1981 Camaro Z28

1971 Corvette convertible

1971 Corvette convertible

Jared Leto

Ducati

Ducati

SLS

SLS

Nem hagyhattam ki a sorból Leonardo DiCapriót, akinek a rajongók már számtalanszor odaítélték az arany szobrocskát, de sajnos idén is kevésnek bizonyult A Wall Street farkasában nyújtott alakítása, legalábbis az akadémia szerint. 
Karma

Karma

Yamaha

Yamaha

DiCaprio bringáik

DiCaprio bringáik

Végül pedig utánanéztem az est házigazdájának, és kiderült, hogy Ellen DeGeneres bizony nagy Porsche-fanatikus. Garázsában két német sportautó is pihen, amiket élvezettel használ. 
Porsche 911 Carrera S

Porsche 911 Carrera S