Emlékeztek még a “Végső állomás” (Final Destination) című filmekre? A lényeg ugye az, hogy az aktuális főszereplő a film elején előre látja a borzasztó balesetet, amiben minden barátja meghal, aztán megakadályozza, hogy megtörténjen. A halállal viszont nem lehet packázni, szép sorjában, válogatott módszerekkel tesz pontot az ügy végére. 
A második részből való autópályás jelent kötelező darab. 

A valóság is produkál néha hasonló helyzeteket, ami rávilágít arra, hogy véletlenek nincsenek, és aminek meg kell történnie, az meg is történik. 
A Mercedest még sikerül elkerülnie a gyalogosnak, de aztán jön a kamion…

Az egyelőre tisztázatlan, hogy a láthatósági mellényt viselő férfi miért bóklászott a ködben, ilyen közel a sorompóhoz, és az is érdekes, hogy a járművek szinte lassítás nélkül hajtanak át a kapun. A kamionosnak nem is tudott felnyílni a sorompó, ami csúnyán telibe találta a kezelőt. 
!!FRISS!! – Több tonna sár alól húztak ki élve egy nőt. Elevenen eltemették – ezt gondolták a baleset helyszínére érő tűzoltók, amint megpillantották a több tonna kiömlött, sűrű sarat, és az annak súlya alatt összezúzott, valaha autónak épített roncsot…folytatás!