A negyvenhárom éves Janis Burris-Northcross testvérével, Catherine Burrissel együtt autózott szombaton hajnalban, amikor a leginkább Bill Clinton szülővárosaként ismert Hope (Arkansas, USA) melletti folyó hídján megcsúszott, és nekiütközött egy másik gépkocsinak. 

Mindhárom autós kiszállt, és amint beszélgettek, észrevették, hogy egy nyerges vontató közeledik feléjük, blokkoló kerekekkel, megállíthatatlanul csúszva. 
Míg Catherine-nek sikerült elkerülnie a nehéz járművet, Janis és a másik autó vezetője, az ötvenegy éves Ricky Norwood a bebicskázott kamiontól megijedve leugrott a hídról, egyenesen az alig néhány fokos, alattomos áramlatokkal terhes vízbe. 
A férfinek szerencséje volt: a folyó szélén, a homokpadozaton ért földet, és bár mindkét lábát eltörte, ki tudta magát húzni a szárazföldre. “Olyan mélyen volt a víz, hogy becsuktam a szemem, és imádkoztam. Fel sem fogtam, hogy földet értem, amíg el nem merültem a víz alatt.” 
Janis azonban eltűnt a sekély, ám erős sodrású vízben. A hatóságok azonnal megkezdték a nő utáni kutatást, ám búvárokat nem vetettek be, mivel túlságosan veszélyesnek ítélték meg a körülményeket. A kedvezőtlen időjárás miatt a kutatást rövid idő után felfüggesztették, majd hajnali négy óra körül újra elkezdték. 
A kutatás harmadik napja tart; immár nem a túlélőt, hanem a holttestét keresik. 
Hogy milyen érzés lehet az út szélén, az összetört autód mellett állni, és látni, ahogy nagy sebességgel közeledik egy kamion? Hát ilyen…