Bergen városától délre, idilli környezetben állt az a csinos birtok, amelyet percek leforgása alatt tett lakhatatlan romhalmazzá egy ötvenhárom éves férfi. Egy mezőgazdasági munkagéppel esett neki a háznak, pozdorjává silányítva annak teljes homlokzatát, miközben saját bátyja és annak gyermekei az épületben tartózkodtak. 

Ezt követően nekihajtott a sértett traktorjának, mindkét járművet súlyosan megrongálva, majd átszállt saját furgonjába, és elhajtott. Nem jutott messze: a szomszédos Etne városában elsodorta az őt megállítani próbáló rendőrautót, majd egy benzinkúttól alig pár méterre felkent a korlátra egy étterem előtt parkoló Audit, amelyből percekkel korábban szálltak ki az utasok. 
Traktorral bontotta le bátyja házát 2
A tavaly júliusban történt ámokfutást tárgyaló bíróság a napokban hozott ítéletet a meg nem nevezett elkövető ügyében. 
Ennek értelmében öt évre elvették a jogosítványát ittasan elkövetett közúti veszélyeztetés miatt. 
Ami a házat és a családot ért támadást illeti, a férfi 100, 80 és 50 ezer norvég korona (összesen 8,3 millió Ft) kártérítést köteles fizetni bátyjának, sógornőjének, illetve azok legidősebb fiának, akik a támadás idején a házban tartózkodtak. Velük a következő három évben nem érintkezhet. 
A ház helyreállításának költségét szintén teljes egészében a támadóra terhelte a család biztosító társasága: a bíróság 957 000 norvég koronában (34,6 millió Ft) határozta meg ennek összegét. Ezen kívül a férfi fogja kifizetni a biztosítás tízezer koronás (360 000 Ft) önrészét. 
Hogy a törlesztésre miből és mikor kerül sor, nem tudni, a következő tizennégy hónapot ugyanis rács mögött tölti az ámokfutó. 
Traktorral bontotta le bátyja házát 3
A tudósítások szerint az eszetlen támadás hátterében egy félreértés állt: a férfi 2012-ben veszett össze bátyjával a családi birtokon álló öreg ház tulajdonjoga felett. A vita lezárásaként jégcsákánnyal támadt testvérére, amiért tíz év börtönre ítélték. Ez idő alatt testvére megnyerte az épület birtokjogáért indított polgári pert. Miután a támadó szabadlábra került, valakitől azt hallotta, hogy bátyja le karja bontatni az öreg házat – ez a pletyka robbantotta ki az életveszélyes ámokfutást, amelyben végül csak maga a támadó sérült meg könnyebben.