A Szahara a Föld legnagyobb sivataga, a végtelen homokdűnék és a pokoli forróság hazája. Az Észak-Afrikában elterülő térség több, mint kilencmillió négyzetkilométer, kora mintegy 2,5 millió év. A Szahara a globális felmelegedés, és a helyi mezőgazdasági módszerek miatt kiszáradó szomszédos füves területeket bekebelezve déli irányban növekszik, egyes becslések szerint akár évi 48 kilométert is haladva Afrika belseje felé.
Tevék között, homokban csapat a kis Merci 1
Tevék között, homokban csapat a kis Merci 2

Tevék között, homokban csapat a kis Merci

Tevék között, homokban csapat a kis Merci

Tevék között, homokban csapat a kis Merci 8
Tevék között, homokban csapat a kis Merci 9
Tevék között, homokban csapat a kis Merci 10
Tevék között, homokban csapat a kis Merci 11
Tevék között, homokban csapat a kis Merci 12
Fotó megosztása:
Tevék között, homokban csapat a kis Merci 13
A legmelegebb hónapokban a hőmérséklet elérheti a 50 Celsius fokot is a nappali órákban. Nem embernek való vidék ez, csak kevesen vannak, akik nekivágnak a víztelen pusztaságnak. De találtam egy olyan megoldást, amivel még élvezni is lehetne egy szaharai kirándulást. 
Na nem a tevére gondolok, bár ez is négy “lábbal” áll a földön, és jóval nagyobb puttonya van, mint a sivatag hajójának. 

A világ legerősebb négyhengeres turbómotorjával szerelt Mercedesét láthattátok, mégpedig az A45 AMG-t, aminek kétliteres blokkja 360 lóerőt biztosít, így minden 100 köbcentiméterére 18,1 lóerő jut, a homokban való csapatásban pedig a 4MATIC összkerék-hajtás segít. 
Tevék között, homokban csapat a kis Merci 14
A megfelelő hanghatásokról a kipufogóba szerelt AMG csappantyú gondoskodik, a mechanikus tartósságot az SLS AMG-től örökölt kétkörös hűtőrendszer szavatolja. Szintén az SLS AMG hozománya a hétfokozatú duplakuplungos sebességváltó vezérlő szoftvere, amely három üzemmódban működtethető, visszakapcsoláskor duplán kuplungol, ahhoz pedig, hogy a 4,6 másodperces 0-100-as gyorsulás ne elméleti érték maradjon, rajtautomatával is felszerelték a váltót. 
Kézi működtetéshez egyébként nem szükséges M állásba tenni a váltót, elég meghúzni a kormányon elhelyezett füleket, és villámgyorsan kapcsol a rendszer.
Tevék között, homokban csapat a kis Merci 15
Az A45 AMG alapkivitelben 18 colos keréktárcsákat kap, 235/40-as abroncsokkal. A kormánymű sebességfüggő rásegítést, de fix áttételezést kapott; elöl 350, hátul 330 mm átmérőjű, belső hűtésű féknyergek dolgoznak. 
Tevék között, homokban csapat a kis Merci 16
Ha pedig valaki meg szeretne vásárolni egy ilyen modellt, mélyen a zsebébe kell nyúlnia, listaára 13,9 millióról indul, amit három kattintással fel lehet tornázni 18 millára. 
Tevék között, homokban csapat a kis Merci 17