A huszonkét éves Georgina Taylor múlt szombaton egy Manchester közelében futó autópálya-szakaszon haladt, amikor egyelőre tisztázatlan körülmények között elveszítette uralmát Mini Cooperje felett. A jármű átszakította a szalagkorlátot, és az út melletti erdőbe szaladt, ahol fejre állt és kigyulladt. 

A balesetet látva hárman is megálltak, és odarohantak a roncshoz, hogy megnézzék, tudnak-e segíteni. Ekkor vették észre a hátsó ülésen a tizenhárom hónapos Roryt, aki gyermekülésébe beszíjazva lógott fejjel lefelé. Betörték az ablakot, kiemelték a kicsit, és egy tűzoltókészülékkel elfojtották a lángokat. 
A helyszínre érkező tűzoltók hidraulikus vágókkal kiszabadították a sofőrt, és mentőhelikopterrel kórházba szállították, ahol azonban életveszélyes fej- és nyaksérüléseibe tizenkét óra múlva belehalt. 
A közelmúltban egy hasonló balesetről számolhattunk be. Akkor Ausztráliában, egy bekanyarodni készülő autóba rohant bele fékezés nélkül egy nyergesvontató; a kigyulladt autóból szintén csak a tíz hónapos gyermeket sikerült kimenteni, a 21 éves édesanya életét vesztette.

 

Egy másik, az Egyesült Államokban bekövetkezett autótűznél egy szolgálatba igyekvő rendőrnek sikerült életet mentenie. Itt egy idős autóvezető szenvedett balesetet, élete szó szerint másodperceken múlt, amint a lángok percek alatt elemésztették autóját.