Mi más lehetne tökéletesebb helyszín egy romantikus piknikhez, mint az óceánpart? Ha pedig még egy Ferrari is áll a garázsban, akkor miért ne mennénk azzal? Pontosan ezért: 
A zöld Ferrari 458 Spider azonban nem romantikázni ment a brit Watergate öbölhöz, hanem a hivatalos Ferrari Magazin fotózásához választották ezt a helyszínt. A képekből viszont látszik, hogy nagyon rosszul tették, mert a laza homokban elásta magát a 200 000 fontot (75 millió forintot) érő olasz “sportoló”. Az autót egy közeli Ferrari-kereskedésből kérte kölcsön a magazin.
Az öböl egyébként a Watergate Bay Hotel privát strandja, ők biztosították a helyszínt a fotózáshoz. A Ferrari helyi szóvivője nyilatkozatában elmondta, hogy az autót végül sikerült kihúzni a homok fogságából, és egy karcolás sem esett a 458 Spideren. 
Állítólag az alumíniumból készült tető 25 kilóval könnyebb, mint ha vászonból készült megoldást alkalmaztak volna, de az 1430 kilogrammos szupersportkocsi kerekei ennek ellenére is szépen belesüppedtek a homokba, mire arrébb álltak volna vele.
Az 570 lóerős motorral nagyjából ugyanazokat az értékeket hozza nyitott tetős változat, mint kupé testvére, a gyár a sajtóoldalon 3,5 másodpercnél rövidebb 0-100 km/órás sprintidőt és 320 km/óra feletti végsebességet ad meg. Mindezt számításba véve ide tükörsima aszfalt kell, nem labilis homok.