A 49 éves Guillermo Reyes a hét elején Mexikóvárosban autózva egy rendőrségi útzárhoz ért. Mivel nem volt teljesen józan, úgy döntött, meghúzza magát, hátha megússza büntetés nélkül. 

Amikor azonban a rendőrök odaléptek a kocsihoz, a lehúzott ablakon keresztül éles hangot hallottak: “Rrrrészeg! Rrrészeg!” 
Mit csinálnál, ha egy papagáj buktatna le a rendőrök előtt?
Nevetnék egyet, és fizetnék, mint a katonatiszt
1% ()
Mit csinálnék? Papagáj-pörköltet!
1% ()
Beperelném a madarat. És a rendőröket is.
1% ()
A zsaruk legnagyobb megdöbbenésére azonban a szószátyár utas nem ember, hanem egy papagáj volt. 
Ha papagáj, hát papagáj: közlendőjét lakossági bejelentésként kezelték, és megszondáztatták Reyest, aki annak rendje és módja szerint elvérzett a teszten. 
Eredetileg úgy volt, hogy a papagájra állategészségügyi szakemberek vigyáznak, amíg Reyes a hűvösön csücsül, ám a gondos gazdi aggódott: papagája éjjel-nappal vele van, félt, hogy lelki törést okoz az állatnál, ha elválasztják tőle. A bíróság elfogadta Reyes indoklását, és engedélyezték, hogy a madár a férfival együtt vonuljon börtönbe. 
Elképzelhető egyébként, hogy a mexikói papagáj egy távoli fajtársát megbosszulandó árulta be autós gazdáját. Két évvel ezelőtt kavarta fel az ausztrál állatvédőket az az eset, amelyben egy férfi autója ablaktörlőjére ültette papagáját, majd 100 km/órával száguldozott az autópályán, időnként még törölve is egyet az ablakon. Tudomásunk szerint a madárnak végül nem esett bántódása, gazdája viszont a rendőrségen végezte.
(Nyitóképünk illusztráció)