Egy 2013-as statisztikából kiderül, hogy a magyar emberek 67 százaléka mobilozik vezetés közben. Angliában pedig nemrég indítottak kampányt annak érdekében, hogy vezetés közben headsettel, vagy kihangosítóval se lehessen telefonálni. Azt állítják, ez is eltereli a figyelmet, mert normál körülmények között az ember egy időben csak egy dologra tud figyelni. 
De van egy dolog, ami még a telefonálásnál is veszélyesebb vezetés közben, ez pedig az SMS-ezés, vagy bármilyen szöveges üzenet gépelése, hiszen ilyenkor kénytelenek vagyunk teljesen levenni a szemünket az útról. Elég egy pár pillantás a képernyőre, és máris beüt a baj, aztán az lesz a legkisebb gondunk, hogy nem tudtuk elküldeni az üzenetet. 
Az egész esetet egy rendőrautó kamerája rögzítette, valószínűleg azonnal nekiláttak intézkedni, miután… de inkább nézzétek meg!
A brit Road Safety Authority (Közlekedésbiztonsági Hatóság) is szeretné a fiatalok figyelmét felhívni erre a problémára, így az egyik biztosítótársasággal karöltve meghirdettek egy pályázatot, ennek része a következő rövid film is, amelyben a főhős autókat és épületeket robbant fel, videojátékos környezetben.
Előfordult már, hogy SMS-eztél vezetés közben?
Nem, még soha!
1% ()
Néha előfordul.
1% ()
Rendszeresen.
1% ()