A Föld felszínének nagyjából 71 százalékát sós vizű óceánok és tengerek foglalják el, amik rengeteg csodálatos dolgot rejtenek. Azonban nem csak élőlényekben gyönyörködhetünk, ha merülésre adjuk a fejünket. Ott van például az Egyiptom partjainál elsüllyedt SS Thistlegorm brit hajó, amely 1941-ben egy német bombatámadás következtében veszett oda.
A roncsra 10 évvel később, az ötvenes évek elején bukkant rá a francia Jacques-Yves Cousteau. A helyi halászok útmutatásait követő Cousteau-nak sikerült megtalálnia a roncsot, és számos tárgyat felhozott, többek közt egy motorkerékpárt, a kapitány páncélszekrényét és a hajóharangot. 
A búvárkodás az SS Thistlegorm környékén felér egy időutazással, még most is ott parkolnak a teherautók, különböző páncélozott járművek, motorok és vasúti szerelvények, ott fekszenek a repülőgép-alkatrészek, fegyverek és lőszer a végzetes egyiptomi küldetés előtt az Egyesült Államok, a karibi térség és Argentína között közlekedő, 126 méter hosszú, 4898 tonnás hajó fedélzetén.
Bárki készíthet a roncsról képeket, aki ellátogat Sarm es-Sejkbe, és felkeresi a helyi utazásszervezőket, ugyanis a Sínai-félszigeten található városból indul a legtöbb felfedezőtúra az SS Thistlegormhoz.
Képeket találtok még galériánkban is, ide kattintva.